VR15: Publiekslieveling Dotan brengt zonneschijn naar de weide van Vestrock

Een sterk maar statisch optreden.

Tekst: Kelly de Rybel Fotografie: Laurien de Feijter ,

Dotan heeft het er maar druk mee. Naast Vestrock mag hij morgen op het noordelijke Indian Summer Festival Spelen, zijn touragenda staat komende maanden bomvol. Rond half 9 vanavond staat hij op de Zeeland Stage, en uiteraard waren wij van 3voor12 Zeeland daar bij.

Dotan is zeker een van de artiesten in de line-up waarvoor veel mensen vandaag naar Vestrock gekomen zijn. Het publiek dringt zich in immense getale naar de Jupiler Stage om hem te zien spelen vanavond. Niet onterecht, de Amsterdammer is ondertussen niet weg te denken van de radio en de hitlijsten. Vanavond speelt hij voornamelijk muziek van zijn nieuwe album '7 Layers' en wisselt af met wat oudere nummers.
 
Het is inmiddels droog en de zon begint zich langzaamaan weer wat te laten zien. Natuurlijk komen de grote hits voorbij, we zien dan ook spontaan de telefoons de lucht in gaan. Dotan heeft een 5 koppige band bij zich die allen netjes op hun plaats blijven staan. Er gebeurt niet zoveel op het podium, daardoor doet het optreden wat statisch aan. Wat opvalt is de nadruk op percussie, het speelt in vele nummers een overduidelijke hoofdrol.
 
Heb je hem vandaag op Vestrock gemist, niet getreurd. Hij zal ook Pinkpop, Concert at Sea, en Rock Werchter (BE) aandoen, voordat hij met een Duitse tour begint. Wie dan nóg geen genoeg heeft gekregen van deze singer-songwriter, kan altijd op 21 december naar de Ziggo Dome.