VR15: EP presentatie in de Living voor Black Horse Society

Tent loopt niet vol ondanks hevige regen

Tekst: Ben Willemsen Foto's: Ben Willemsen ,

Juist vandaag ziet de EP “Columbo” van Black Horse Society het daglicht. De Rotterdamse band speelt de indierock met passie, maar laat dit op het podium nog niet zien. De band is in 2013 ontstaan tussen de Coolhaven en de Maas. Het geluid van deze metropool probeert de band in hun muziek te verwerken. Soms serene geluiden dan weer de hectiek van de stad. Met je ogen dicht denkend aan Rotterdam zie je de beelden verschijnen.

Ondanks de heftige regen loopt de tent niet vol. Daarentegen staat iedereen in de Silent Stage, deze kom je immers sneller tegen. ‘The Living’ is een huiskamertent die gezellig aandoet, met een podium die met een schemerlamp en een schilderij gezellig aandoet. Dit in schril contrast tot de muziek van de band. Deze is overwegend donker en dreigend.
 
Het geluid is te vergelijken met bands als Artic Monkeys en Keane. Maar wat moeten we met de zoveelste Travis, The Boxer Rebellion of The Verve. The Black Horse Society vist echter aardig mee in de poel indie bands gevoed met britpop. Muzikaal zit het prima in elkaar, aan de podiumpresentatie mag nog een beetje gesleuteld worden. Neemt niet weg dat de band een prima visitekaartje afgeeft op Vestrock.