VR15: Arsenal stuwt Vestrock naar ongekende hoogten

Greatest hits set doet hem weer

Tekst: Emily Griffiths Foto's: Ben Willemsen ,

Arsenal is zo'n band die wel elk festival op de affiche wil hebben. Na een solide vijftien jaar spelen, met sets binnen en buiten België, uitverkochte arena's en shows die zo opzwepend zijn dat zelfs je oma van tachtig helemaal losgaat, heeft de groep inmiddels zo'n sterke live reputatie dat dit bijna niet kan misgaan. Niet gek natuurlijk dat heel Vestrock op vrijdagavond heeft verzameld voor de Zeeland stage wanneer de band rond John Roan en Hendrik Willemyns hun concert op een reuzegang blaast met 'Saudade'.

Die vijftien jaar leverden een hele hoop hits op zodat Arsenal hun setlist vandaag beperkt tot de meest bekende songs uit hun repertoire. Toch blijft de catchy mix van dance en wereldmuziek steevast boeien in nummers als 'Lotuk', 'Estupendo' en 'Lokemo'. Neem daar dan nog eens een Leonie Gysel in bloedvorm bij en 1 en 1 is al snel 2. Of 35, want de band zwiert hun publiek de aanstekelijke songs zo snel rond de oren en dansbenen dat we soms bijna niet meer kunnen volgen.
 
Afsluiter 'Melvin' vat het concert van de Belgen nog even netjes samen wanneer het bier door de lucht vliegt en werkelijk alle handen in de lucht gaan bij het luide ge-ooh dat ongetwijfeld tot ver buiten Hulst te horen valt. Donder en bliksem kreeg Vestrock vandaag niet op de knieën, maar Arsenal wel.