Luisterpaal: I Could Float Here Forever – Twenty Thousand Leagues Under The Sea

Album geïnspireerd door Jules Verne's Vingt Milles Lieues sous les Mers

André Joosse ,

In 2014 gooide I Could Float Here Forever het roer om. De ambient postrock die op hun ep 'Chrysalis’ te horen was, maakt plaats voor een conceptalbum waar de luisteraar in elf tracks wordt meegenomen in een verhaal naar de muzikale diepten van de zee. Het album, gebaseerd op het beroemde boek van Jules Verne, staat vanaf vandaag op de luisterpaal.

Het uit Goes afkomstige I Could Float Here Forever vertelt het verhaal van Jules Verne's ‘20000 Leaugues Under The Sea' op muzikale wijze. De elf nummers vormen samen een muzikaal boek en moeten dan ook als een geheel gezien worden en niet zozeer als individuele tracks. Geïnspireerd door bands als All Shall Be Well, Explosions in the Sky en Sigur Ros, leveren de Zeeuwen een bijzonder geheel af. Ook over het artwork is nagedacht. De cd is voorzien van een soort 'reading companion', waarin men kan lezen wat er in de respectievelijke tracks gebeurt. Bij elk hoofdstuk staat een beknopte versie van de originele tekst uit het boek.

Dit album, en haar opvolger, zal uitgebracht worden door het Zuid-Afrikaanse MoonSwing Netlabel. Deze lente zal een wereldwijde kickstarter opgestart worden om de twee albums op dubbel LP uit te brengen, gepaard met de door de band gecreëerde kunstwerken.