PolderPop gaat internationaal

Tweede wintereditie gaat door ondanks concurrentie van carnaval

Joris van Moort ,

PolderPop, het kleinschalige, Zeeuwse festival uit de polder van Wolphaartsdijk, presenteert voor de tweede keer zijn wintereditie in ‘t Beest. Een avond vol met lokale bands én een internationale band, zonder wedstrijdelement.

Middenin de polder vindt elke zomer het festival PolderPop plaats. Nu, in het winterseizoen, is er voor de tweede keer de samenwerking aangegaan met ’t Beest in Goes voor een wintereditie. In een eerder gesprek met 3voor12 Zeeland lieten organisatoren Frank van Dijke en Tom de Regt al weten welke bands er op de affiche staan voor deze avond. 

De band Backroots, met daarin o.a. de twee organisatoren van PolderPop, openen de avond voor een handjevol publiek. Net als de vorige editie met een pruik van lange, blonde haren op. De Regt laat de pruik voor wat het is en speelt een strakke set zonder pruik. De reden van die pruik is echter nog een raadsel. Misschien komt het wel door de carnaval.

Op naar het ruigere werk van The Circle Remains uit Bergen op Zoom (eerder ook bekend als Figure 9). Een hoop metal met teksten die to the point zijn en het publiek even met beide benen op de grond zet. Er is veel ruimte voor grunge, maar ook voor instrumentale stukken en natuurlijk ontstaat er een moshpit. Een goede oefening voor op de halve finale van de T-Strijd in Gebouw-T.
 

Voor wat rustigere muziek is de Bredase band Mobius naar Goes gehaald. Met hun recent uitgebrachte ep ‘With Times Comes’ spelen de muzikanten hun werk met veel overtuigingskracht. ’We willen jullie meenemen in een verhaal’, riep zanger Marvin van der Plas naar de zaal. Deze band was het stukje rust op de avond.

Als laatste band van de avond hebben de organisatoren de Duitse band The Sun And The Wolf voor een optreden in Goes weten te bemachtigen. Er druppelt nog een handjevol publiek binnen om te kijken wat de headliner allemaal in huis heeft. De band uit de Duitse hoofdstad komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland en vestigde zich in 2008 in Berlijn. Een drie kwartier durende show met de Nieuw-Zeelandse rock-’n-roll vormt een mooi slotstuk voor de avond.

Op naar de zomereditie met het vaste en herkenbare concept van PolderPop. Uiteraard middenin de polder bij Wolphaartsdijk.