Mister and Mississippi geeft preview in De Drvkkery

Semi-akoestisch optreden voor nieuw album ‘We Only Part To Meet Again’

Joris van Moort ,

‘We Only Part To Meet Again’ is de naam van het tweede album van de Utrechtse band Mister and Mississippi. In een goed gevulde Drvkkery geeft de folkband een instore concert met oudere nummers uit het vorige (titelloze) album en nummers van het nieuwe album.

Met een Edison is op zak, een 3FM Megahit en een internationale tour, was het voor de vier jonge muzikanten uit Utrecht tijd om met een opvolger te komen. In 2013 traden ze al eens op in Middelburg en beloofden ze toen om terug te komen. Geen woord gelogen, want op zaterdag 14 februari stapt de band stipt op tijd de winkel in. Frontvrouw Maxime Barlag begint de set van zeven nummers.

In een korte tijd geeft Mister and Mississippi een terugblik op en een vooruitzicht in hun oeuvre voor het muisstille publiek. De band geeft vandaag nog een instore concert in Tilburg, maar had tot nu toe nog niet zoveel publiek gezien als hier in Middelburg. Het publiek is stil en luistert aandachtig naar de klanken van ‘Same Room, Different House’ en titeltrack ‘We Only Part To Meet Again.’ Ook de single ‘Meet Me At The Lighthouse’ wordt niet overgeslagen.

Het instore concert wordt op een speciale manier afgesloten. De band verlaat hun ‘podium’ en neemt plaats midden in het publiek. Zo brengen ze geheel a capella ‘Nemo Nobody’ ten gehore voor het toegestroomde publiek, dat op de muziek is afgekomen. Op deze manier komen de mensen nog dichter bij de band. Zulke momenten maken instore concerten zo bijzonder.