Speel jij op Kneistival of Lollipop?

Lokale Lichting Knokke-Heist ook voor Zeeuws-Vlaamse bands en dj’s

Tekst: Gijs Kamphuis ,

De Belgische bandwedstrijd De Lokale Lichting roept Zeeuws-Vlaamse bands en dj’s op zich in te schrijven voor hun wedstrijd. De winnaar van deze grensoverschrijdende band-slam mag komende zomer optreden op het Kneistival in Heist en krijgt daarbovenop twee dagen studiotijd bij Shellshock Studio’s. De winnaar van de deejay-contest mag op zaterdag 18 juli zijn droomset draaien op de mainstage van het festival Lollipop Beach.

De Lokale Lichting wordt gehouden op donderdag 30 april in Jeugdhuis ’T Verzet in Knokke-Heist. Vier bands en vier dj’s zullen daar strijden voor de titel Lokale Lichting 2015. Een vakkundige jury en het publiek maken uit welke band en DJ deze prijs krijgt. Inschrijven kan tot 8 maart 2015. Inschrijven kan door een demo-nummer op te sturen naar openluchtanimatie@knokke-heist.be. Dj’s, mix minimaal drie nummers in maximaal vijf minuten. Een langere mix wordt niet toegestaan. Raadpleeg het wedstrijdreglement om de inschrijving goed te laten verlopen.
Kneistival is misschien wel het leukste, gratis toegankelijke, festival van Vlaanderen. Het festival viert dit jaar zijn 30e verjaardag en doet dat van 20 tot 25 juli. Traditiegetrouw op het Heldenplein in Heist. Als jij met je band daar staat kom je in een illuster rijtje van artiesten die daar in het verleden opgetreden hebben. Onder andere The Troggs, Trockner Kecks, The Levellers, Gorki, Heideroosjes en Spinvis waren van de partij. Lollipop Beach festival is een dance event met internationale allure. Voor de aankomende editie zijn onder andere bevestigd: Kraantje Pappie, Murdock, Dimaro, X-Tof, DJ Fila, Les Mecs en Gilles D. Het festival wordt gehouden op het evenementenstrand in Knokke-Heist.