Een avondje punkbeuken in Brogum Een avondje punkbeuken in Brogum

Cenobites en meer op 9 maart in Zierikzee

, Wiebe Radstake

Een avondje punkbeuken in Brogum

Cenobites en meer op 9 maart in Zierikzee

Wiebe Radstake ,

Het is een tijd geleden maar aanstaande zaterdag zullen drie punkbands aantreden in Zierikzee. De verwachting is dat het zojuist verbouwde poppodium Brogum voorzien zal worden van nog één avond stevig beuk- en hamerwerk. Een verbouwing om alle verbouwingen te overtreffen. Volledig á la punk.

Cenobites stonden vorig jaar ergens in de namiddag nog op Anywave. De zanger was toen onder de veronderstelling dat hij om één uur ’s nachts, niet ’s middags, werd verwacht en lag schijnbaar nog heerlijk in zijn nest te ronken toen hij in paniek door zijn bandleden werd opgebeld. Op het allerlaatste moment kwam hij in zijn rokende auto aangescheurd om meteen het podium op te springen. Met hun rockabilly, inclusief contrabas welteverstaan, schudden Cenobites Schouwen-Duiveland wakker en dat gaan ze zaterdag weer proberen.   

De Haagse Blues Junkies staan garant voor riffs zo vet als het achtereind van een willekeurig slachtvarken. Het liefst up-tempo maar strak als een boogpees. Men moet uitgaan van een mix van Motörhead, Danko Jones en Herman Brood on speed. Nog meerspeed? Die mannen gebruikten toch al meer dan genoeg? Zeker, maar de muziek kon wat Blues Junkies betreft nog wel een oppepper gebruiken.  

Rotterdam heeft nooit verlegen gezeten om punkbands en Die Nakse Bananen is de langstlopende band onder hen. In de biografie is te lezen dat hun muziek ‘menig hart sneller doet kloppen’, overconsumptie van ‘bier en/of chocomel on the rocks’ bemoedigt, en aanzet om ‘je geslachtsdelen neurotisch tegen een betonnen muur aan te beuken’. Benieuwd geworden? 3voor12/Zeeland vraagt zich in ieder geval nu al af wie de zaal volledig onvruchtbaar zal verlaten.   

Brogum is weliswaar niet meer het donkere hol dat het een half jaar geleden was, maar met drie van zulke bands zal de ambiance aankomende zaterdag zeker een smeriger randje krijgen dan op menig andere zaterdagavond. Entree bedraagt tien euro. De zaal gaat om 20:30 open. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland