Drum ’n Bass in Your Face wederom uitverkocht Drum ’n Bass in Your Face wederom uitverkocht

Beuken op een natte vloer

, Tekst: Thijs de Kreij Foto's: Niels Davidse

Drum ’n Bass in Your Face wederom uitverkocht

Beuken op een natte vloer

Tekst: Thijs de Kreij Foto's: Niels Davidse ,

Voor de vierde maal op rij is Drum ’n Bass in Your Face uitverkocht. Trots als een pauw loopt organisator Auke van Laar op de vrijdagavond door De Spot. Wat ooit begon als een klein feest, is uitgegroeid tot het evenement in Middelburg. De 300 beschikbare plekken zijn bij lange na niet meer voldoende: de Middelburgse jeugd komt met hordes op de muziek af.

Iets over twee uur ’s nachts loopt de zaal langzaam leeg. Bij elke stap die de mensen zetten, plakt de schoenzool even aan de vloer. Bier, wijn en andere drankjes verdwijnen lang niet altijd in de maag. De menigte heeft geen oog meer voor zijn consumptie wanneer ze staan te dansen; één nummer verder is het glas leeg en de vloer nat.

DJ Murdock heeft veruit de meeste plassen op zijn naam staan. Tijdens de headliner van de avond gaat het publiek volkomen uit zijn plaat. De Belg draait drum ’n bass dat voor iedereen voldoet. Energie giert door de lichamen van de bezoekers; een moshpit is het gevolg. Degenen die hier geen zin in hebben, veelal vrouwen, zetten snel een paar stappen naar achter. Ruig wordt er in de rondte geduwd, het is daarom niet te voorkomen dat er iemand op de grond smakt. Vriendelijk wordt de jongeman overeind geholpen om nadien weer verder te beuken.

Wat een genoegen voor De Spot dat Murdock is gekomen. Hoewel hij later op de avond nog een optreden heeft in zijn vaderland, is hij niet vies van een omweg via Middelburg. “Het duurde wel even, maar uiteindelijk hebben we hem toch zo ver gekregen om hier te draaien,” vertelt Auke van Laar. “Hij is écht een goede dj, alleen wat minder bekend hier. Dat was voor hem ook de doorslag om toch te komen,” benadrukt hij.
 
De andere headliner van de avond is de Duitser Redrum. Omdat er in zijn eigen land niet veel aan feesten te doen is door Pasen ziet de organisatie haar kans om de artiest voor het eerst naar Nederland te krijgen.
 

Oldschool drum ’n bass met reggae invloeden. Hoewel het tegenstrijdig klinkt, de rust van reggae samengevoegd met drukke beats van drum ’n bass, weet Redrum het heerlijk te combineren. Opbouwend met een reggae sound, laat hij de muziek overlopen in een uptempo beat waarin de Jamaicaanse invloeden blijven terugkeren. Ondanks dat de muziek minder dansbaar blijkt dan het geluid dat Murdock produceert – de toeschouwers staan er wat houterig bij - is het plezier er niet minder op. Hier en daar spreken mensen lovend over de muziek. “Chille beats man,” merkt een knul op tegen zijn kameraad.

Naast Redrum en Murdock is er ook podium geboden aan Dubsik, Renzo en Skepper. De laatst genoemde heeft het privilege de avond af te sluiten. Stampende muziek, die meer in de buurt komt van hardcore, klinkt het laatste uur door de speakers. Met een bonkende bass vers in het hoofd kan de massa tevreden, desalniettemin met een beetje hoofdpijn, richting huis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland