The Gathering komt traag op gang in Gebouw-T... The Gathering komt traag op gang in Gebouw-T...

…maar sluit magistraal af!

, Tekst: Ben Willemsen Foto's: Marc Machielse

The Gathering komt traag op gang in Gebouw-T...

…maar sluit magistraal af!

Tekst: Ben Willemsen Foto's: Marc Machielse ,

The Gathering speelt in gebouw-T niet direct het dak eraf. Aan het eind van de avond blijkt dat de band gekozen heeft voor een opbouw van een rustig begin naar een stevig einde. Mede door de krachtige rock van de Bergse rockers Dear moM in het voorprogramma ontstaat even een terugval in muzikaal enthousiasme maar dit wordt ruimschoots goedgemaakt.

The Gathering mag wel gezien worden als één van de uniekste, succesvolste en origineelste Nederlandse rockbands.

Dear moM

Dear moM

De constante drang naar experiment  heeft er voor gezorgd dat de band een ware muziekevolutie heeft doorgemaakt. Tijdens het optreden in Gebouw-T lijkt de band wat traag op gang te komen. Van symfonische dream-rock en bijna organische psychedelica wordt toegewerkt naar een steviger einde met een zwaarder en bombastisch geluid.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Bergse rockers Dear moM. Ze staan in Bergen op Zoom en omstreken bekend om hun energieke, krachtige rock composities met invloeden van Porcupine Tree, Pearl Jam en Led Zeppelin. Vol overtuiging laat vooral zanger Frank Betist de zaal meegenieten van de afwisselende rocknummers. Een lekker begin van de avond.

The Gathering

The Gathering

’s Middags speelt The Gathering nog in platenzaak De Waterput. ’s Avonds is het de beurt aan Gebouw-T. De band opent met “Paper Waves” van hun laatste album Disclosure, waar meer nummers van gespeeld worden. De fans van het eerste uur worden niet vergeten en ook ouder werk, als “Great Ocean Road” en “Shot To Pieces”, wordt gespeeld. Door de diversiteit van de muziek komt er ook een diversiteit aan publiek op de band af. De een deint dromerig met gesloten ogen mee, optimaal genietend. De ander staat vooraan de band te supporten.

Mede dankzij de afsluiter, het magistraal uitgevoerde “I Can See Four Miles” en daarvoor het prachtige "No Birds Call", is deze avond majestueus en zeker geen tussendoortje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland