DJ-slagveld in Gebouw-T DJ-slagveld in Gebouw-T

Beat The DJ sluit fenomenaal af

, Christian Traets

DJ-slagveld in Gebouw-T

Beat The DJ sluit fenomenaal af

Christian Traets ,

Na zes voorrondes is het dan eindelijk zover. Twee producers en zes DJ's zijn na juryoverleg verkozen het uit te vechten tijdens de finale van Beat The DJ, vrijdag 15 maart in Gebouw-T. Een stemmingsronde op internet voegde nog een DJ-act toe aan het lijstje. Een felle strijd begint.

Gastheer MC O-Boy stelt de eerste gladiator voor en de opening is voor de jeugdige producer Hard-Toch die een opbouwende set neerzet en langzaam het tempo van zijn tracks opvoert. Vooral de remake van een Elvis-song zit wel heel goed in elkaar. Hard-Toch wordt afgelost door collega producer Lord of Sp33d die het tempo zonder aarzelen opschroeft. Hij straalt één en al passie uit en weet daardoor het publiek, ondanks de extreme muziek, toch te bekoren.
 
Na de twee producers is het de beurt aan de DJ's waarbij Jorik & Martijn, winnaars van de online poll, als eerste hun kunsten vertonen. Ze gaan sterk van start en zetten een variërende set neer met urban- en house-invloeden. De jury is positief verrast door de enorme progressie die deze jongens in korte tijd hebben gemaakt.
 
Daarna is het de beurt aan DJ Ruud. Hij eist de aandacht door te openen met een reggeatrack en vlamt vanaf de opening door in vier minuten vijf nummers te draaien. Hij krijgt moeiteloos de dansvloer mee, wat mede te danken is aan zijn positieve uitstraling.
 
Sir Haggis trekt ook gelijk de aandacht door een intro van mash-ups en een eigen MC. Hij gaat ook vanaf de eerste minuut op een natuurlijk ogende manier helemaal los achter de decks. Zijn set verrast doordat hij naast zijn gebruikelijke dubstep ook veel andere invloeden laat horen. Zo pingelt hij een pianomelodie mee en geeft zijn set daarmee een toegevoegde waarde.
 
Mr. Leor weet de jury elke keer weer te verrassen. Hij mixt superstrak; er was duidelijk nagedacht over de opbouw. Tim Logic had in de voorronde alvast zijn visitekaartje afgegeven en start in de finale veelbelovend met een eigen introotje. Hij straalt passie uit en weet er altijd een feestje van te maken. Ook zijn goede microfoongebruik draagt daar zeker aan bij.
 
Daarna wordt het tempo wat verder opgevoerd door Biebel Base. Met zijn hardstylesound schudt hij het publiek wakker. Zijn MC draagt speelt daarbij een belangrijke rol. Biebel Base zet een goede, opbouwende set neer en mixt foutloos. Door zijn uitstraling maakt ook hij er een hele show van.
 

De laatste dj van de avond is Mara Salva. Hij lijkt het publiek goed aan te voelen als hij na het stevige einde van Biebel Base opent met een euforische hardstyletrack. Binnen een minuut speelt helaas een storing op die het geluid doet wegvallen, maar met zijn energieke optreden maakt Biebel Base de kleine opstopping ruimschoots goed.

Na het juryberaad is dan eindelijk het moment zover: de winnaars van Beat the DJ 2013 worden bekend gemaakt. De publieksprijs gaat naar Biebel Base. De juryprijs voor de producers is een makkelijke prooi voor Lord of Sp33d, terwijl Sir Haggis aan de haal gaat met de juryprijs voor beste dj.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland