Sunday Sun breekt door wolkendek Sunday Sun breekt door wolkendek

Sixties en seventies herleven in 't Beest

, Nikos Kyrmos

Sunday Sun breekt door wolkendek

Sixties en seventies herleven in 't Beest

Nikos Kyrmos ,

De barre wintermaanden zijn bijna voorbij. Een goede reden om de aankomende lente alvast te verwelkomen met poprock van zomerse makelij. The Astromatics en Sunday Sun werken hard aan een vrolijke stemming maar kunnen zij de laatste restjes kou teniet doen?

Bij de eerste akkoorden van The Astromatics gaat de tijdmachine aan. Minirokjes, hoge laarzen, overhemden met bloemmetjesprint en Beatles-kapsels. We zijn meegesleurd naar de swinging sixties. In hun witte overhemden met zwarte dunne stropdassen lijken de vier studenten van de Utrechtse Herman Brood Academie op huurlingen met maar één missie: sixties poprock in de trant van The Beatles en Manfred Mann doen herleven. Ondanks een weinig energiek optreden zijn hun korte songs aanstekelijk en werken ze onophoudelijk op de dansspieren. The Astromatics zijn sinds een half jaar bij elkaar en laten in 't Beest zien dat hun muzikale opleiding zijn vruchten afwerpt. De vraag is of ze zich uiteindelijk kunnen onderscheiden om uit de marge van poprockbands te treden. De potentie is in ieder geval aanwezig.

De zomerse tijdmachine zoemt vrolijk verder en spoelt een decennium vooruit. Sunday Sun surft voorbij in Volkswagen-busjes en voert het publiek mee in een wereld van frisse gitaarpartijtjes en uitgekiende samenzang met invloeden van The Beach Boys, The Byrds en hier en daar wat Aphrodite's Child. Vergeet Vietnam en Watergate. De muzikale veteranen van Sunday Sun maken er op het podium een feest van en zoeken geslaagde interactie met het publiek: "Om de bandnaam alleen al mag geklapt worden!" Wat uitbundig gebeurt. Bestaande uit leden van reeds gevestigde bands als Woost (Koen-Willem Toering), Laura Jansen (Jan Teertstra en Wouter Rentema) en RubyQ (Yoshi Breen) maakt Sunday Sun met zijn vrolijke sound grote kans een hit te worden op de komende zomerfestivals. 

Het publiek maakt hier en daar een afwezige indruk maar dat komt voornamelijk omdat ze niet niet stil kunnen blijven staan bij de vrolijke deuntjes van de twee bands. The Astromatics en Sunday Sun zijn voorbodes van een lente die alle vorige zal overtreffen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland