Line-up 3voor12/Zeeland Festival compleet

Beyond Licking', Trenches en Capital Sentimental spacen Goes

Redactie 3voor12/Zeeland ,

Het 3voor12/Zeeland Festival beleeft dit jaar zijn derde editie. Op vrijdag 19 april vieren in de Goesse cafe's De Vrijbuiter en La Strada genres als garagerock, shoegaze en psychedelica hoogtij.

Muzikale referenties als Joy Division, The Jesus and Mary Chain en My Bloody Valentine zijn niet moeilijk te vinden in de muziek van Trenches. De muziekstijl van deze oud-leden van The Slaves en Scale Models zweeft ergens tussen indie en vuige shoegaze. Trenches maakt ordelijke herrie met veel gebruikt van delay-effecten en belooft ons daarmee weg te blazen.

De drie jonge Goesenaren van Monsun and the Majestical Masters of Mayhem hebben nog maar een handvol optredens op hun naam staan, die stuk voor stuk meer dan overtuigend waren voor een plek in de line-up. Met hun freakoutgaragepsychrock hebben ze posities weten te bemachtigen in de finales van Spectra en Regiosuis en zij zullen het 3voor12/Zeeland Festival dan ook doen opschudden met keiharde gitaarriffs, aanstekelijke bassmelodiën en strak drumwerk.

Poppunkband Dowzer speelt krachtige nummers die doen denken aan Weezer en NOFX. Sinds de formatie in 2007 heeft de band uit Roosendaal een aanzienlijke reputatie als liveband opgebouwd en onlangs wonnen ze nog de publieksprijs tijdens de bandcompetitie T-strijd in het Bergse Gebouw T.

De Rotterdammers van Beyond Lickin' spelen up-tempo garagesurfrock en zijn al sinds de jaren '90 bij elkaar. Deze 'ouwe rotten' maken er een feestje van met hun opzwepende muziek die niet zou misstaan in de soundtrack van een Tarantino-film.

Zeeuwse trots Capital Sentimental weet het publiek mee te nemen in een vage trip langs aparte geluiden, vervreemdende zangeffecten en een intense liveshow die nog lang zal heugen. Deze mannen hebben het reeds zover geschopt als het Roadburn festival in Tilburg en tekenen verscheidene Vlaamse uitstapjes op in hun CV.

De afsluiter van het festival is dit jaar All On Black, de band met een duidelijke voorliefde voor hardrock in de trant van Foo Fighters en Jimmy Eats World. Het album dat ze vorig jaar uitbrachten werd goed ontvangen door diverse media maar All On Black is bovenal goed in optreden. Zo hebben ze zichzelf al ruimschoots bewezen op de vorige editie van BoemTikFest. 

Met een line-up als deze kan de derde editie van het 3voor12/Zeeland Festival niet tegenvallen dus aarzel niet en kom luisteren, dansen, beuken en wegdromen. Vanaf 21:00 uur worden de eerste noten gespeeld.