Slagsmålsklubben haalt de zomer naar De Spot Slagsmålsklubben haalt de zomer naar De Spot

Bitpop door zes... nee, vier Zweedse nerds

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: André Joosse

Slagsmålsklubben haalt de zomer naar De Spot

Bitpop door zes... nee, vier Zweedse nerds

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: André Joosse ,

Zomerstop voor De Spot in Middelburg? Niet als de Slagsmålsklubben-nerds langskomen! Speciaal voor deze Zweedse aanwinst gaat De Spot een avond open. En wat blijkt? Wat ze met z'n zessen kunnen, kunnen ze ook met z'n vieren!

Ondanks dat het zomer is en vakantieperiode, is daar vanavond weinig van te merken. Het is druk in en bij De Spot. Vandaag is ook nog City Of Dance aan de gang. Middelburg staat vandaag stijf van de muziek. Vanaf 21:00 uur worden zeer dansbare drum 'n' bass, electro en dubstep plaatjes gedraaid door dj Fun-Q-bator om het publiek alvast een beetje enthousiast te maken.

Twee uur later kondigt een wat onduidelijke intro de nerds aan. Slagsmålsklubbenbestaat uit zes Zweedse übernerds die een lekkere portie electro-/bitpop maken. Ze staan vooral bekend om hun energieke liveshows. De naam Slagsmålsklubben betekent in het Zweeds Fight Club, naar aanleiding van de gelijknamige film. Ze hebben inmiddels vier albums op hun naam staan, met de eerste daterend uit 2003 en de laatste 'The Garage' van dit jaar.
Het publiek heeft nauwelijks in de gaten dat de intro aan de gang is en ook als de Slagsmålsklubbers het podium betreden komt er geen reactie van het publiek. Pas als het eerste nummer wordt ingezet heeft iedereen in de gaten dat we klaar zijn om te gaan knallen. Echter, blijken er twee Klubbers op vakantie te zijn. Er zijn maar vier van de zes Klubbers aanwezig en er komt ook niemand meer bij. De podiumopstelling is hierop aangepast. Over een groot deel van de breedte van het podium staat een lange tafel. Hierachter staan de vier met hun gezicht naar het publiek.

Maar of Slagsmålsklubben nu met zes man komt of met vier man, het maakt niet uit. Ook met vier man knallen ze. Maar helaas toch niet meer zoals 'vroeger' toen ze nog op de tafels klommen en daar stonden te dansen. De puberteit is voorbij en ze gaan een toch iets meer volwassen tijdperk tegemoet. Tussendoor probeert 'leider' Björn Nilsson iets in het Engels te vertellen, maar het meeste klinkt ons gewoon Zweeds -ook omdat de anderen ondertussen gewoon aan de knopjes blijven draaien- in de oren.

Als afsluitende nummers krijgen we natuurlijk -onder andere- nog de hits 'Övningsköra' en 'Sponsored By Destiny' te horen. Het publiek juicht en springt als een stel waanzinnigen rond. Zelfs in de zomer krijgt De Spot de zaal gevuld. En terecht natuurlijk voor deze Zweedse helden. Voor goede muziek moet je niet bij City Of Dance zijn, maar gewoon in De Spot!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland