Zeeland Nazomerfestival 2012: voor elk wat wils Zeeland Nazomerfestival 2012: voor elk wat wils

Elf dagen lang theater, dans en muziek door heel Zeeland!

, Zofia Janssen

Zeeland Nazomerfestival 2012: voor elk wat wils

Elf dagen lang theater, dans en muziek door heel Zeeland!

Zofia Janssen ,

Nog even en dan is het zover: op dinsdag 21 augustus tot en met zaterdag 1 september vindt de 12e editie van het Zeeland Nazomerfestival 2012 plaats, een festival met een breed gevarieerd programma van theater, dans en muziek.

Op verschillende locaties over Zeeland zijn er in de openlucht, maar ook in prachtige gebouwen theater en dansvoorstellingen te zien. De dansvoorstelling How Long Is Now van Conny Janssen opent het festival in de Machinefabriek op het Vlissingse Scheldekwartier. Een hedendaagse dansvoorstelling met live muziek van Alamo Race Track.  Verder wordt er bij de Vest van Veere een nieuwe bewerking van Medea gespeeld, kunt u bij Voetbal Experience een komedie over voetbal zien en wordt er in het toekomstig Industrieel Museum Zeeland Boot & Berg opgevoerd: het verhaal van de ijsberg en Coupure, een theaterstuk over de watersnoodramp van 1953.

Het festivalhart in de Abdij van Middelburg toont een ruim aanbod aan podiumkunsten en muziek optredens.  3voor12/Zeeland heeft even een overzicht gemaakt: 

Vrijdag 24 augustus 
Vanaf 20.30 staat de Zeeuwse band Yellow op het prodium Een mix van frisse popsongs met invloeden van Coldplay, John Mayer en Blof. Op diezelfde avond om 21.00 uur komt de succesvolle band Miss Montreal. Met hun nieuwe album en een bredere sound beloofd dit een bijzondere show te worden!

Zaterdag 25 augustus 
De avond begint om 20.30 met de energieke band Volt Violin, heerlijke aanstekelijke pop/rock nummers van muzikaal zeer hoog niveau. Daarna om 21.00 uur treedt de formatie JURK! op.  JURK! is een Nederlandse muziek- en cabaretduo bestaande uit Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. 

Zondag 26 augustus
Om 15.00 uur gaan we Nazomerzingen met Ellen ten Damme, Maike Boerdam en The Konrad Koselleck Big Band. Om 19.30 is de Zeeuwse band Zinkzand aan de beurt. Deze band maakt Rhytm & Stampblues, kortom muziek waar veel groove in zit. Later die avond om 20.00 uur treden Izaline Calister & The Konrad Kosseleck Big Band op, jazz met Caribische invloeden. Dit zorgt voor een zwoele zomeravond op het Abdij! 

Maandag 27 augustus
Deze avond staat geheel in het teken van singer/songwriters. De onafhankelijke Venezolaanse Marisela begint deze avond om 20.30. Verschillende genres brengt zij ter gehore van pop, electropop, alternative, latin en wereldmuziek. Vervolgens begint om 21.00 uur winnares van de Grote Prijs van Nederland en 3FM Serious Talent, Yori Swart. Met invloeden van haar favorieten artiesten: Ani DiFranco, Joni Mitchell en Thomas Dybdahl, maar met geheel eigen geluid zet zij iedere keer een mooi optreden neer. Tenslotte maakt de Amsterdamse Chagall om 22.00 uur een einde aan deze avond. Ze combineert pop en dubsteb en voegt daar haar eigen rauwe sound en zelfgeschreven teksten aan toe. 

Dinsdag 28 augustus
De Zeeuwse band Zerah John & The Great Escape maken pakkende pop/rock liedjes en mogen deze avond beginnen om 20.30. Verder zien we deze avond om 21.00 uur de singer/songwriter Dotan, met zijn eigen herkenbare sound maakt hij heerlijke indie-pop. 

Woensdag 29 augustus
Het is tijd voor een psychedelisch spektakel om 20.30 met de band Lola Kite, met tevens dezelfde bassist als de daarop volgende frisse pop band: Moss. Ook nog eens voor 1/5 deel Zeeuws! 

Donderdag 30 augustus
De jonge Zeeuwse rockband Steady New Sounds , mogen deze avond beginnen om 20.30. Wij schreven al eerder hierover: "Muzikaal klopt het en heeft Zeeland een band die kan uitgroeien tot een nieuw visitekaartje".  Om 21.00 uur komt de band Destine, met hun bevestigde naam als Beste Nederlandse Punkpop band. Zo hard mogelijk meeblèren dus. 

Vrijdag 31 augustus
Om 20.30 treedt winnaar van vele Zeeuwse bandwedstrijden, GORK A27 op, psychedelische rock met een uniek geluid!  Daarna om 21.00 uur komt de creatieve en energieke band DI-RECT. Na een succesvolle theatertour en bezig met een nieuw album, gaan ze nu nog even knallen op het Zeeland Nazomerfestival. 

Zaterdag 1 september
De avond begint om 19.30 met De Bandstafette, covernummers van ongeveer 70 Zeeuwse musici. Vervolgens komt de Zeeuwse singer/songwriter Geert van Oorschot, mix van verschillende stijlen zoals Jazz, Reggae maar ook Funk, Soul en Pop. Vrolijk en afwisselende muziek, die blijft hangen. Ten slotte rockgroep Racoon. Met een uitverkochte Heineken Music Hall, nu als afsluiting op Zeeland Nazomerfestival. 

3voor12/Zeeland maakt een uitgebreid verslag bij ieder optreden! Meer informatie over het Zeeland Nazomer Festival check: http://www.theaterzeelandia.nl/ 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland