Subsidieperikelen, eerste namen en nieuwe locaties voor Popronde Middelburg Subsidieperikelen, eerste namen en nieuwe locaties voor Popronde Middelburg

Convoi Exceptional, April en Dakota op 15 november in de Middelburgse binnenstad

, Andre Joosse

Subsidieperikelen, eerste namen en nieuwe locaties voor Popronde Middelburg

Convoi Exceptional, April en Dakota op 15 november in de Middelburgse binnenstad

Andre Joosse ,

Het was weer even spannend voor de Middelburgse Popronde. Zoals bij eerdere edities is het lang onzeker geweest of er subsidie gegeven zou worden aan het festival. Deze week werd ook bekend dat de landelijke organisatie achter de Popronde het zonder subsidie zal moeten doen.

De Popronde is een landelijk rondreizend muziekfestival dat elk najaar plaatsvindt in 27 steden in Nederland. In elke stad treden vele talentvolle en opkomende bands op in poppodia en café's. In mei trok de gemeenteraad van Middelburg het voorstel om subsidie te verlenen in, gelukkig kon vorige maand alsnog groen licht gegegeven worden en is de Popronde organisatie op volle kracht aan het werk.
 
Deze week doken echter wederom subsidieperikelen op. Het Fonds voor Cultuurparticipatie wees de subsidieaanvraag van de landelijke organisatie achter de Popronde af. Auke van Laar, samen met Bart Gabriëlse organisatoren van de Zeeuwse Popronde: “De poprondes worden voor een groot deel ook gemeentelijk gesubsidieerd. De bands die op de Popronde worden geboekt worden betaald door café's zelf en daarnaast leveren de café's nog een kleine bijdrage om met de popronde mee te doen”. Dat de editie 2012 doorgaat is dus een feit.
 
Bas Broeder, zakelijk leider achter de Popronde, meldde onze collega’s van 3voor12 Gelderland: “Popronde 2012 is financieel zeker gesteld, maar steden zullen komende jaren ook moeten bezuinigen. We ontvangen geen landelijke steun, als die ook regionaal wegvalt zullen we steden tegen het meetlint moeten houden en pijnlijke afwegingen moeten maken.” Of het festival in 2013 weer Middelburg aandoet lijkt dus nog onzeker.
 
Om te bevestigen dat er in 2012 zeker een Popronde plaats zal vinden komt de organisatie ook met de eerste bevestigingen, namelijk drie acts en twee nieuwe locaties. Convoi Exceptional speelt in Kaffee 't Hof, April in Ko D'oooooooor en Dakota in de Zeeuwse Bibliotheek.
 
Op de officiële website is het nog rustig, maar op de facebook pagina van de Middelburgse Popronde zijn alle nieuwtjes wel te volgen. Maar uiteraard zullen de laatste nieuwtjes ook op deze site te volgen zijn. Alle popronde artikelen zijn te vinden in het dossier alhier.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland