Goes’ cultuurplein geopend Goes’ cultuurplein geopend

Eerste concerten een feit tijdens Goes C

, Andre Joosse

Goes’ cultuurplein geopend

Eerste concerten een feit tijdens Goes C

Andre Joosse ,

Het is een project van meerdere jaren, het masterplan voor de Goese binnenstad. Als afsluiter van grootschalige opknapbeurt is het Bleekveld in een nieuw jasje gestoken. Het Bleekveld mag vanaf dit weekend ‘cultuurplein’ genoemd worden. Een podium met diverse artiesten luidden de nieuwe functie van het plein in.

Het Bleekveld heeft nooit bekend gestaan als een mooi stukje Goes. Maar met de komst van theater de Mythe en podium t Beest om de hoek waren de plannen voor een cultuurplein snel geboren. De bouw van een cultuurhuis gingen helaas niet door. Ook het amfitheater bleek niet verder dan de tekentafel te komen. Uiteindelijk is er gekozen voor een plein met veel natuursteen en wat groen. Een ideale indeling voor evenementen.
 
De officiële opening is pas over twee weken, maar met Goes C kon de bevolking alvast de nieuwe functie van het Bleekveld uittesten. Op een professioneel podium, vlak voor theater De Mythe traden diverse artiesten op voor een redelijk sjiek publiek.
 
Na een eerbetoon aan Jacques Brel door Edouard van de Velde en een cabaretvoorstelling van Robbert-Jan Proos was het aan Tangerine en Vonder and Bloom om het festivalletje muzikaal af te sluiten. Zondermeer een geslaagde opening van het cultuurplein. En met De Mythe en t Beest op steenworp afstand zou Goes C nog wel eens kunnen uitgroeien tot een muzikaal en cultureel festival voor alle doelgroepen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland