Souljacker imponeert bij debuutshow Souljacker imponeert bij debuutshow

Stone Dust zorgt voor een prima rocknight in Cadzand

, Gijs Kamphuis

Souljacker imponeert bij debuutshow

Stone Dust zorgt voor een prima rocknight in Cadzand

Gijs Kamphuis ,

De eerste show van de nieuwe rockband Souljacker is een succes geworden. De band met leden van Mindlink en Badly Preserved in de gelederen maakte vrijdag indruk in De Sporthal van Cadzand. Het Hulster collectief Stone Dust maakte de avond compleet. De groots aangekondigde Australische act The Sunpilots kwam niet.

Stone Dust zorgt voor een prima rocknight in Cadzand

Na de Balerina Pimps, Badly Preserved, Tellurion en verschillende zijprojecten bedacht zanger Elton Boussen dat hij nog wel eens iets anders wilde, iets minder metal. Het zelfde hadden Mindlink leden Renzo van Poecke (drums) en Eddy de Putter (deze keer op bas) ook al bedacht. Met Niels Tieleman op gitaar ontstond Souljacker. Hun allereerste optreden in Cadzand zien ze zelf als try-out. En die is geslaagd te noemen.

 

Want het publiek in de matig gevulde Sporthal is zeer te spreken over de show van het viertal. De muziek wordt aangeduid als alternatieve rock. Precies zo’n term waar je niets mee kan. Iets concreter komt het er op neer dat er stevig gemusiceerd wordt zonder de melodie te verliezen waarbij de gedachten vaak uitgaan naar Muse en Faith No More. Vooral ‘Today’, ‘Whore’ de meezinger ‘Join Us’ en de zomerhit ‘Sugar Coated Plastic Doll’ maken indruk. De driekwartier die de band voorlopig kan vullen, smaken zeker naar meer. Zeeland heeft er weer een prima band bij zoveel is wel zeker.

 

Omdat The Sunpilots op het laatste moment besloten niet naar Zeeland af te reizen is in Stone Dust een prima vervanger gevonden. Het vijftal uit Hulst maakt een goede indruk al wil de vonk met het publiek nergens echt overslaan. Vanwege het inwerken van een nieuwe (oude) drummer heeft ook deze band tijdelijk een beperkt repertoire. Hun ruige maar melodieuze gitaarrock ligt goed in het gehoor en zanger Job Zwegers is een vriendelijke frontman met een aangename stem. De band speelt vooral werk van hun cd ‘Captain Storm’s Travel’ maar plakt er in de staart van de show nog wat covers aanvast. Bij Faith No More’s ‘Digging The Grave’ en Song 2 van Blur gaan er zelfs nog wat extra handen op elkaar. Maar al met al is de set van Stone Dust een muzikaal prima vertoning, die toch niet echt wil aanslaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland