Van Giersbergen, Pintens & Krause zijn voornamelijk zichzelf Van Giersbergen, Pintens & Krause zijn voornamelijk zichzelf

Optreden in Gebouw-T heeft nog veel weg van een try-out

, Tekst: Ben Willemsen Foto's: Boy de Nijs

Van Giersbergen, Pintens & Krause zijn voornamelijk zichzelf

Optreden in Gebouw-T heeft nog veel weg van een try-out

Tekst: Ben Willemsen Foto's: Boy de Nijs ,

Een interessante combinatie van 3 top artiesten in Gebouw-T. De aankondiging belooft veel goeds: “Wat krijg je als een rockzangeres, een multi-instrumentalist en een electro-artiest op een podium zet? Sfeervolle electro-pop? Anneke van Giersbergen, Tom Pintens en Krause weten daarop het antwoord.”

Optreden in Gebouw-T heeft nog veel weg van een try-out

De prachtige stem van Anneke van Giersbergen, de melancholie van Tom Pintens en de electro van Krause. Krause is voor mij nog onbekend, maar na wat luisterbeurten op Spotify ben ik nog nieuwsgieriger naar wat deze combinatie gaat brengen, omdat vooral de muziek van Pintens en Krause ver van elkaar lijken te staan.

Maar eerst is het de beurt aan de Vlaming Anton Walgrave. Deze 38 jarige singer-songwriter zit al 30 jaar in het vak. Walgrave maakt direct indruk met zijn donkere songs. Zijn songs en het timbre van zijn stem doen mij hier en daar denken aan Lindsey Buckingham. De muziek is direct gelinkt aan emoties en gaan vooral over vergane liefde, afscheid en de dood. Maar soms maakt Walgrave ook een vrolijk liedje en grapt wat met het publiek om de sfeer losjes te houden. Zijn gitaarspel wordt ondersteund door een wirwar van pedalen waar hij diverse sounds en beats uit tovert met zijn blote voeten. Ik ben aangenaam verrast door het mooie optreden van deze Belg.

Dan is het tijd voor Anneke van Giersbergen (Agua de Annique, ex- The Gathering), Tom Pintens (ex- Zita Zwoon)  en Krause (nog geen ex). Gebouw-T is het eerste optreden van de tour. Het debuut van het gelegenheidstrio was in november 2010 op het November Music festival, dit is zo goed bevallen dat alle drie de muzikanten enthousiast waren om hier een vervolg op te geven. Nu is het tijd voor een korte tournee door Nederland en België. Het optreden van het drietal is rommelig maar je kunt zien dat ze het goed met elkaar kunnen vinden en hebben erg veel lol met elkaar op het podium en zo nu en dan krijgen ze de slappe lach. Na weer een fout en een lach grapt Anneke dat ze niet hoopt dat er recensenten in de zaal zijn. Helaas Anneke…

Gelukkig maakt de engelachtige stem van Anneke van Giersbergen en de melancholie van Tom Pintens veel goed. De nummers die wel slagen weten het publiek te boeien, het is vooral het meer ingetogen werk wat weet te imponeren. De electro beats, sounds en de humor van Krause zijn een mooie uitbreiding op het geheel. De samenzang van Krause en van Giersbergen vullen elkaar mooi aan, daar zou ik meer van willen horen. 

Jammer van de missers, door de drukke programma’s van de drie is waarschijnlijk niet genoeg tijd geweest om veel samen te oefenen. Na wat optredens zal de samenhang een stuk beter zijn, maar er zal een stuk minder gelachen worden. 

Anneke voelt het al aan, het optreden van Anton Walgrave was eigenlijk beter. Ze hoopt dan ook dat iedereen z’n geld al heeft uitgegeven aan cd’s van de Vlaming. 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland