Big Jeezus Truck werkt zich in het zweet Big Jeezus Truck werkt zich in het zweet

Rebel Yell als last-minute invaller

, Andre Joosse

Big Jeezus Truck werkt zich in het zweet

Rebel Yell als last-minute invaller

Andre Joosse ,

De Canadezen Big Jeezus Truck en Belgen Rebel Yell openen het Beest seizoen met hardrock.

Rebel Yell als last-minute invaller

De zomersluiting is voor de podia ten einde, vandaag opent ook podium t Beest zijn deuren. Een beetje sneu is het wel, na een slechte zomer is het tijdens het eerste Beest weekend zomers warm. Zo warm dat er weinig mensen zin hebben om ’s middags een donker podium op te zoeken. Maar laten we het niet over het weer hebben….
 
Op muzikaal gebied is er namelijk ook genoeg positiefs te melden op deze zondagmiddag. Vandaag bestaat het programma uit twee rockbands. De Trailer Trash Tremblers hebben helaas moeten afzeggen, de gitarist heeft een vingeraandoening aldus de website van t Beest. Een vervanger was snel gevonden, uit Belgisch Limburg, de rockband Rebel Yell.
 
Rebel Yell speelt klassieke rock, Amerikaanse cowboy hardrock dus. Rocken doet het zeker, lange instrumentale stukken afgewisseld met het goede zanggeluid van frontman Diether, uiteraard inclusief de nodige gitaarsolo’s. Liefhebbers van klassieke hardrock, ga deze Belgen zeker checken als ze op 4 november in Bar American in Middelburg spelen.
 
Hoofdact Big Jeezus Truck komt uit Ontario, Canada. Ofwel “the great white north” zoals ze het zelf noemen. Ze mengen hardrock met country en vooral punk. De teksten gaan vooral over het leven van vrachtwagenchauffeurs en het leven op het platteland.
 
De Canadezen maken er een feestje van, dat het niet heel druk is in de zaal maakt hun blijkbaar weinig uit. Ook de inmiddels aardig oplopende temperatuur deert hun niet. Vooral bassist ‘Spag’ en drummer ‘Cpt Killdrums’ maken de show. Spag gaat helemaal op in de muziek en springt als een jonge Flea over het podium. De drummer springt ook achter zijn drumstel, drumsticks worden meters de lucht in gegooid en met grote zwaaibewegingen worden de bekkens bespeeld.
 
Maar niet alleen visueel, ook muzikaal is het een feest. De band brengt de ideale soundtrack voor een truckers roadmovie, en dan wel in het genre thriller. Het concert komt goed los als halverwege de set Johnny Cash cover Ring Of Fire voorbijkomt, maar bijna alle nummer worden goed ontvangen.
 

Jammer dat de mooie nazomer voor een matig gevulde zaal zorgt, want de bands zijn zeker een overvolle zaal gegunt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland