Zebrapad en Dehumanization winnaars RegioRuis Zebrapad en Dehumanization winnaars RegioRuis

Nieuwe serie RegioRuis concerten in podium Brogum

, Tekst: Rene de Dreu

Zebrapad en Dehumanization winnaars RegioRuis

Nieuwe serie RegioRuis concerten in podium Brogum

Tekst: Rene de Dreu ,

RegioRuis heeft een nieuwe vaste plek gevonden om starters op de popmarkt op Schouwen-Duiveland een podium te bieden. De jongerenraad Schouwen-Duiveland heeft voor het vierde seizoen de samenwerking met poppodium Brogum in Zierikzee daarvoor aangetrokken.

Nieuwe serie RegioRuis concerten in podium Brogum

RegioRuis heeft een nieuwe vaste plek gevonden om starters op de popmarkt op Schouwen-Duiveland een podium te bieden. De jongerenraad Schouwen-Duiveland heeft voor het vierde seizoen de samenwerking met poppodium Brogum in Zierikzee daarvoor aangetrokken. Geen slechte keus omdat Brogum toch de ‘place to be’ is op Schouwen als het om rock, pop of hiphop gaat. Dat valt dus lekker samen met de opzet nieuwe acts een kans te geven zich te presenteren en vooral met ervaring en tips verder te komen … en om wellicht ooit als headliner op datzelfde podium terug te keren. Vier ronden met steeds vier bands een hiphop act en een DJ zijn voorzien en een finale (op 14 mei) sluit het festijn af met ook nog eens een landelijke hoogvlieger!

Dehumanization mocht vrijdag 28 januari de aftrap verrichten. De vijf heren zijn nog wel jong, maar maken altijd graag gebruik van de kans zich te laten horen. Dan kom je al snel met ervaring en een strakke setopbouw het podium op. Dat deden ze dan ook in Brogum, Met een onheilspellend intro en muziek die net zo zwart is als hun outfit leggen ze een heerlijke sfeer van bloedstulpende doom over de zaal. De grunts van ‘brokkel’ Tom Burgs zorgen voor het bewijs dat deathmetal leeft in Zeeland. De publieksprijs is terecht alhoewel iets meer dynamiek en verrassing nodig is om ook de niet-metalfan te laten steigeren.

De verrassing komt dit startersseizoen vooral op naam van het Goese Serious. Nog jonger kan bijna niet. Maar juist dat geeft alle kans om uit te groeien tot ‘the next big thing’ in Zeeland. Serious heeft namelijk vijf muzikanten op het podium staan en vormen nu al een team. Ze grijpen alleen nog net iets teveel terug op de gerenommeerde rock. RegioRuis was het derde station in hun tocht langs de bandtalentpodia en inderdaad een station verder. Het moet gek gaan als Serious volgend jaar niet in alle finales komt. Nog even zoeken naar een eigen geluid, zoals vergelijkbare bands als Fables & Fairytales en Dan Musk dat te pakken kregen, en dan wordt het echt Serious. 

Dat zoeken naar iets van jezelf heeft VLOER goed gedaan. Op het laatste nippertje werd een bassist gevonden om bij RegioRuis met de nieuwe aanpak opnieuw te debuteren. De stap naar een meer poppy sound is gemaakt. Misschien nog wat aarzelend en onzeker, maar de goede verstaander had aan een halve noot van zangeres Annemieke Buise genoeg om te horen dat VLOER de jas heeft die past. Beetje catchy, hier en daar wat jazzy en met voldoende alternatieve rock is het een formule om op verder te bouwen. Annemieke kan nu variëren tussen inhouden en uithalen en de songs krijgen allemaal een onverachte wending. Dat boeit dus. Vooral met een bassist die zo snel kan aansluiten moet het VLOER lukken een volgende stap te maken.

Misschien is het de repertoirekeus die de snelheid van ontwikkeling bepaalt, misschien het charisma van een band. Maar hoe dan ook … het Zeeuws-Vlaamse punkrock trio Zebrapad gaat als een speer. Zowel in de aanpak als op het podium. Ze zijn nog geen jaar bezig, hebben al een EP die punkrock van begin tot eind ademt en pakken een zaal in met een daverende tempo en dito set. Op het podium staat een machine en zanger-gitarist Kay stuurt en overtuigt. Niks nieuws die punkrock, maar als het goed is dan slaat het wel weer als en bom in. De jury was overtuigd. Na Hooi!Koorts weer een finaleplaats dus voor Zebrapad.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland