Zaniac pakt Paradiso in Zaniac pakt Paradiso in

Publieksprijs bij 30x20 Minuten Fest van KinkFM

, Tekst en foto's: Andre Joosse

Zaniac pakt Paradiso in

Publieksprijs bij 30x20 Minuten Fest van KinkFM

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

Een gevulde zaal en een meerderheid van de stemmen, het Zeeuwse Zaniac wist de Amsterdamse Paradiso in te pakken tijdens hun 20 minuten.

Publieksprijs bij 30x20 Minuten Fest van KinkFM

Het begon allemaal met het inzenden van een demo voor de 2 Minuten Show van KinkFM. Zanger en Kink dj Bazz (Van Katoen, Bazzookas) draaide Zaniac 2 minuten lang, genoeg om de nodige stemmen binnen te halen voor nog meer airplay.
 
De bands met de meeste stemmen zijn dit weekend uitgenodigd voor het 30x20 Minuten Fest. Verdeeld over de kelder, de bovenzaal en de grote zaal van Paradiso treden 30 bands op. Zaniac heeft al een plaats in de grote zaal verdiend en start rond half 4 met hun 20 minuten.
 
Vanuit Goes vertrekken er op de voege zondagochtend twee bussen richting Amsterdam. De busjes zijn gevuld met de band, hun instrumenten, de fans en uiteraard de inmiddels beroemde schemerlamp.
 
De voorgaande bands weten weinig te overtuigen, maar Zaniac boeit de zaal vanaf de eerste noot. Het optreden is zeker niet hun beste, maar de Zeeuwen winnen het op enthousiasme en uitstraling. Met een toegevoegd lid op percussie en met confetti gevulde ballonnen voeren het feestgehalte nog extra op. Tijdens het laatste nummer, Dandy Warhols cover Bohemian Like You, is de hele zaal van Paradiso bedekt met confetti en Zaniac stickers.
 
Bij de volgende acts blijkt dat ook zij niet voor niets veel stemmen binnen hebben gehaald. De Rotterdammers van Misery Kids nemen met het zelfde enthousiasme het podium over van Zaniac. Ook zij krijgen de hele zaal mee met hun harde psycho rock dat doet denken aan een kruising tussen Nirvana en Joy Division. Glam rockers Audiofeel, de poprock van Freestoke en poppy bluesrock van Darling Rooster lijken ook geduchte concurrentie voor Zaniac.
 
Nadat alle 30 bands hun kunsten hebben vertoond is het woord aan Bazz. De publieksprijs is voor Zaniac gereserveerd. De professionele jury kiest Misery Kids als winnaar uit.
 
Aan het begin van de avond vertrekken de Zaniac bussen feestvierend terug richting Zeeland. Ondertussen is binnen de schoonmaakploeg nog aan het nagenieten van de band en druk bezig de confetti en Zaniac stickers op te ruimen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland