’t Beest wordt voorlopig geen poedel ’t Beest wordt voorlopig geen poedel

Poppodium geen punt van discussie in Goesse raad

, Tekst: Gijs Kamphuis

’t Beest wordt voorlopig geen poedel

Poppodium geen punt van discussie in Goesse raad

Tekst: Gijs Kamphuis ,

Afgelopen week luidde vrijwilligers van poppodium ’t Beest in Goes de noodklok. Via een brief aan de Goesse gemeenteraad kwam het verzoek om hun podium alstublieft te laten zoals het is. Een brief met hart en ziel maar, zo blijkt nu, iets te voorbarig.

Poppodium geen punt van discussie in Goesse raad

Afgelopen week luidde vrijwilligers van poppodium ’t Beest in Goes de noodklok. Via een brief aan de Goesse gemeenteraad kwam het verzoek om hun podium alstublieft te laten zoals het is. Een brief met hart en ziel maar, zo blijkt nu, iets te voorbarig. Want aan het ’t Beest verandert niets.

 

“Maak van ’t Beest geen poedel”, luidt de kern van de brief die verleden week verstuurd is aan de Goesse raad. De ongerustheid bij de vrijwilligers van t Beest is ontstaan doordat de Gemeente Middelburg, de schouwburg en de toekomstige Music Hall over wil doen aan Theater BV uit Terneuzen. Dus niet alleen de exploitatie maar ook alle onroerend goed. De huidige eigenaar van deze panden, Theater Exploitatie Zeeland (TEZ), heeft ook theater De Mythe en ´t Beest in bezit.

 

Vrees is dat Goes dezelfde commerciële weg zal bewandelen als Middelburg. Dat dus niet alleen de exploitatie in andere handen komt, maar ook de gebouwen. ’t Beest zal hierdoor zijn identiteit verliezen, is de vrees van de briefschrijvers. “Nog lang niet aan de orde”, is de eerste reactie van ’t Beest directeur Peter de Neef. Hij wil en kan niet in de toekomst kijken maar is er gerust op. “Ons poppodium is op dit moment geen agendapunt. Wat er in de Mythe gebeurd of staat te gebeuren staat los van ’t Beest. De angst is ongegrond”, zo vindt hij.

 

Dat de schrijvers hun angst wereldkundig hebben gemaakt steunt De Neef alleen maar. “De brief komt van vrijwilligers die bloed zweet en tranen hebben achtergelaten op en rond de Beestenmarkt. Die zijn bang dat hun Beest verdwijnt. Ik snap heel goed waar de angst vandaan komt, want er is weinig echt duidelijk. En dan krijg je praatjes. De ideale voedingsbodem voor angst.” Voorlopig blijft ’t Beest dus gewoon brullen en is er geen reden tot ongerustheid bij de Goesenaren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland