Sovitus wint derde voorronde 2nd influenZ Sovitus wint derde voorronde 2nd influenZ

Serious wint de publieksprijs

, Tekst: Marije Vermeulen

Sovitus wint derde voorronde 2nd influenZ

Serious wint de publieksprijs

Tekst: Marije Vermeulen ,

Sovitus is de winnaar van de derde voorronde van 2nd influenZ. Op zaterdag 26 april mogen hun een optreden geven in de finale. In pop centrum de klomp in Ovezande strijden er elke voorronde vier acts voor een plek in de finale.

Serious wint de publieksprijs

De avond werd geopend door de Deathmetal band Legija. Dit zijn een vijftal heren die al eerder op het podium hebben gestaan van 2nd influenZ. Dit was onder de naam Sixfiftynine.  Deze band kondigde vooraf aan dat er melodieuze invloeden in hun muziek zit, alleen kon de jury die niet terug vinden. Het publiek ging in ieder geval flink los op hun ruige muziek.

De band Serious is een vijfkoppige band uit Goes. Ze spelen verschillende covers waarbij het publiek flink wat sfeer in de zaal bracht. Ook hebben ze een eigen liedje gespeeld, alleen de covers vielen meer in de smaak. Ze hebben maar liefst 44% van de stemmen binnen gekregen, en dat betekend dat ze een kans maken op een finale plaats. 

De band Zebrapad uit Zeeuws-Vlaanderen stond als derde act op het podium van de Klomp. Dit drietal jongens maakt punkrock. Ze wisten een leuke sfeer in de zaal te brengen, maar helaas is er geen plek voor hen in de finale. 

Ook Sovitus uit Middelburg is al een bekende op het podium van 2nd influenZ. Vorig jaar hebben ze ook aan de voorronde deelgenomen. Vorig jaar kwamen ze de voorronde niet door, dit jaar hebben de heren meer succes. Want zij zijn gekozen tot winnaar van de deskundige jury. Ook het publiek genoot van hun optreden. 

De Backstienk Boys uit Kruisland verzorgt het optreden als special act. Ze stonden al eerder als special act op en wegens groot succes staan ze dit jaar weer op het podium van 2nd InfluenZ. Ze spelen verschillende hardrock covers af en toe wat eigen werk ertussen. Ook dit jaar gaat het publiek nog even uit hun plaat en de laatste energie verspillen.

Na de laatste akkoorden vertrekt het publiek richting de gratis bussen die de diverse dorpen in Borsele en Goes aandoen. Op naar de volgende 2nd. Deze volgende voorronde is op vrijdag 18 maart, uiteraard weer in de Ovezandse Klomp.

Foto's zijn genomen tijdens andere concerten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland