Openingsweekend Gebouw-T met DeWolff en C-Mon & Kypski is groot succes Openingsweekend Gebouw-T met DeWolff en C-Mon & Kypski is groot succes

Twee uitverkochte avonden zorgen voor een geweldige start

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: André Joosse

Openingsweekend Gebouw-T met DeWolff en C-Mon & Kypski is groot succes

Twee uitverkochte avonden zorgen voor een geweldige start

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: André Joosse ,

Het nieuwe poppodium is geopend! En hoe! Twee avonden volledig uitverkocht. Met DeWolff en C-Mon & Kypski op het programma zijn mensen uit de regio west Noord-Brabant en Zeeland maar wat graag afgereisd naar de nieuwe poptempel.

Twee uitverkochte avonden zorgen voor een geweldige start

Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Het poppodium Gebouw-T is eindelijk geopend. Donderdag 20 januari was de officiële opening voor genodigden. Flat Out mocht als eerste band het spits afbijten. Vrijdag 21 januari was de rest van het publiek welkom voor Dir-T Beats. Als je een kaartje had tenminste, want de avond was stijf uitverkocht. Met verschillende dj’s kon het publiek volledig uit zijn dak gaan. Maar ook voor de zaterdag heeft programmeur Gilly Verrest zijn best gedaan. Met DeWolff en C-Mon & Kypski was ook deze avond helemaal uitverkocht.

Bij binnenkomst in Gebouw-T kun je aan de rechterkant gelijk je jas op laten hangen in de garderobe. Gratis, want deze kosten zijn namelijk inbegrepen in de servicekosten. Vervolgens kun je je weg vervolgen via de bar aan de rechterkant in de foyer. Met je eerste drankje stap je dan door de grote deuren naar de Rabozaal. Tegen de tijd dat je hier bent gearriveerd, kun je gelijk je tweede drankje bestellen aan de bar in de zaal. Wil je dan ook nog een peukje roken, houd dan links aan in de zaal ga door de glazen deur. In deze ruimte kun je met een gerust hart je peukje opsteken en tegelijk heb je zicht op de zaal en het podium. En voor degenen die hogerop willen, kunnen de trap naar het balkon nemen. Na een flinke klim ben je hier toegekomen aan je derde drankje waar de bar op het balkon je in kan voorzien. Hier kun je genieten van een overzicht over het podium en een deel van de zaal.

De psychedelische blues van DeWolff warmt het publiek op. Een flinke opwarmer, want het is een volwaardig optreden. Een Limburgse band die binnen en buiten Nederland al een behoorlijke naam heeft opgebouwd. Een reisje terug naar de jaren ’70. De jongeren kunnen het goed waarderen in 2011, niet alles hoeft tenslotte vernieuwend te zijn. Hoe fel de bandleden ook tekeer gaan op hun instrumenten, slaat bij sommige langgerekte stukken wel de verveling een klein beetje toe. Dat neemt niet weg dat hier talentvolle jonge heren staan te spelen. Mocht je daarna nog niet genoeg hebben aan DeWolff en C-Mon & Kypski, dan is er de mogelijkheid om boven de foyer in de T-up te gaan kijken naar het Bergse bandje Zumesse. Het klinkt een beetje rommelig, maar dat schijnt de bedoeling te zijn. Een gezellig tussendoortje.

Met C-Mon & Kypski ontstaat er een heel ander sfeertje. Zij staan namelijk garant voor een feestje. De Utrechtse dj’s, gitarist en toetsenist zijn ook niet alleen binnen Nederland bekend en hebben de nodige delen van de wereld mogen zien dankzij hun muziek. Bij het eerste nummer The Lumberjack heeft het publiek gelijk de smaak te pakken. De band begint nog relatief rustig om gedurende het optreden steeds fanatieker op de instrumenten te rammen. More Is Less en Ghouls & Ghosts doen het goed bij het publiek wat minstens zo uit hun dak gaat als de band zelf. Er wordt goed geluisterd naar aanwijzingen van de band om met de armen te zwaaien en hippe dansjes uit te voeren. Uiteindelijk is de halve zaal gewoon wild aan het springen en vliegt er zelf hier en daar wat bier rond. Als er dan ook nog een gecrowdsurft wordt is het feestje compleet. Na Wildfire verlaat de band korte tijd het podium om daarna nog drie nummers met vol enthousiasme eruit te gooien. Make My Day als grootste hit van C-Mon & Kypski ontbreekt gelukkig niet. Met een uptempo Revenge Of The Piñatas wordt het optreden in Mexicaanse sferen afgesloten. 

Een deel van het publiek blijft nog even hangen met een drankje en genietend van de plaatjes van DJ WCOOLJ. Een betere start kun je als nieuw poppodium met twee uitverkochte openingsconcerten niet voorstellen. Nu blijft enkel de zondag nog over met regionaal talent en een kopje T.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland