Op de T bij Gebouw-T Op de T bij Gebouw-T

Bands uit de regio mogen zich bewijzen tijdens de Open Dag van Gebouw-T in Bergen op Zoom.

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Harrij Stekel

Op de T bij Gebouw-T

Bands uit de regio mogen zich bewijzen tijdens de Open Dag van Gebouw-T in Bergen op Zoom.

Tekst: Cathelijne de Groen Foto's: Harrij Stekel ,

Acht bands uit de regio mochten tijdens de open dag van Gebouw-T het allernieuwste poppodium ervaren. Gebouw-T had haar deuren geopend voor iedereen die een kijkje wilde komen nemen in Gebouw-T.

Bands uit de regio mogen zich bewijzen tijdens de Open Dag van Gebouw-T in Bergen op Zoom.

De laatste dag van het openingsweekend zijn de deuren geopend voor iedereen. Gratis kun je het nieuwe poppodium van binnen komen bekijken. In de Rabozaal staan zes bands geprogrammeerd en daarnaast nog twee in de T-up.

Na twee uitverkochte avonden van het openingsweekend verwacht je op de derde dag niet meer zoveel publiek. De meeste zullen wel geweest zijn. Maar toch heeft Gebouw-T iets dat een grote gevarieerde groep mensen aantrekt. Een gemoedelijke uitstraling? De eerste twee dagen is wel duidelijk geworden dat Gebouw-T zijn klanten tevreden wilt stellen en niet zichzelf als prioriteit ziet. Van deze bezoekers zal het poppodium immers moeten bestaan. Zondagmiddag zijn al veel mensen af komen zakken voor de eerste twee bands. In de T-up mag het duo Schipper en Landa in een kleine setting als singer/songwriters de foyer voorzien van hun klanken. Niet veel later begint The Vision Of Johanna in de Rabozaal. Vooraan op het podium zit een dame achter de toetsen te zingen. Een combinatie van poppy folk en jazz met de flinke stem van Hanneke die af en toe goed uit kan halen. De cover van Moloko, Sing It Back, was echter niet nodig geweest, de uitvoering had een iets te hoog Skyradio gehalte. Gelukkig waren de eigen nummers stukken beter.

The Quaint werd als laatste aan het lijstje met bands toegevoegd. Zij deden mee aan de bandwedstrijd en kregen de meeste stemmen van de internetkiezers. Ook tijdens het optreden wordt duidelijk waarom deze band uit Roosendaal de winnaar is. The Qaint heeft een vrolijke britpop sound en doet af en toe denken aan The Kooks. De liedjes doen je verlangen naar een heerlijke zomerdag. The Little Review is de volgende band die het podium probeert te veroveren. Invloeden die duidelijk hoorbaar zijn in de muziek van The Little Review zijn Interpol en Editors. De band, afkomstig uit Bergen op Zoom, Breda en Amsterdam, heeft inmiddels drie EP’s op hun naam staan. Het podium veroveren is een makkie voor deze jongens en ze laten zien dat ze serieus bezig zijn met hun muziek.

Monocle Mint is een zelfverzekerde band, ze kunnen daarom ook gezellig en ontspannen een praatje maken met het publiek. Niet essentieel, maar het komt de sfeer ten goede. Catchy nummers, maar af en toe een vleugje te veel 'boyband' toegevoegd. Een stukje samenzang met bijbehorende handgebaren hadden ze weg mogen laten. Maar dat neemt niet weg dat deze band erg leuke en meestal uptempo liedjes maakt. All On Black lost vervolgens de volgende schoten. De band heeft duidelijk al wat podiumervaring en zijn lekker op elkaar ingespeeld. Het rockt van begin tot eind en de zanger schreeuwt de longen uit zijn lijf. Hard, maar fijn.

De laatste twee bands van vandaag zijn Ten24 die in de T-up mag spelen en The Old Main Drag sluit af met een feestje op het hoofdpodium. Het is inmiddels rond etenstijd en het wordt iets rustiger in Gebouw-T. Ontspannen en opgewekte deuntjes bluesrock van Ten24 klinken door de foyer. In de Rabozaal klinkt als allerlaatste band van het openingsweekend toch heel anders. Iets wat we nog niet gehoord hebben dit weekend. The Old Main Drag, Ierse folkmuziek, inclusief de viool, accordeon en banjo. Een gegarandeerd feestje, en uitstekend voor tijdens de carnaval.

Eindelijk is het er, Gebouw-T is open!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland