Dein mee op de dubstep van duo Science Dein mee op de dubstep van duo Science

29 januari in De Spot Middelburg

, Tekst: Naomi Engels

Dein mee op de dubstep van duo Science

29 januari in De Spot Middelburg

Tekst: Naomi Engels ,

Het is weer zover: maak je klaar voor de vijfde editie van het energieke feest Drum 'n Bass in your Face, met zoals altijd weer een mooie line-up. Deze keer heeft De Spot voor je in de aanbieding: Science, Subaivod & Subfilter, vermaarde huis-DJ Bastine en als knaller op de avond de een afvaardiging van Black Sun Empire. Wederom een avond om niet te missen! Het duo Science staat deze keer in de felle schijnwerpers van 3VOOR12/Zeeland.

29 januari in De Spot Middelburg

Maarten Dekort (21) en Dennis Nesen (22), beiden afkomstig uit de Vlaamse provincie Antwerpen, zijn al van jongs af aan doordrenkt met het o zo besmettelijke muziekvirus. Maarten was naar eigen zeggen altijd al gefascineerd door muziek. "Muziek is een hele abstracte kunstvorm, waarbij geen sprake is van een duidelijke interpretatie zoals dat wel vaak het geval is bij een schilderij of een film. Daarom is muziek ook altijd een beetje mysterieus, het betekent voor iedereen wat anders. Het vertolkt gevoelens die niet in woorden kunnen worden omgezet en dat is iets wat me altijd al heeft aangesproken." En hoe zit voor zijn ‘partner in crime’ Dennis? "Rond mijn vijftiende, zestiende jaar werd ik geïntroduceerd in de DJ-wereld en ben vanaf dat moment echt intensief aan de gang gegaan met muziek. Ongeveer 90% van mijn zakgeld ging op aan platen, elke avond na school kon je mij in een platenwinkel vinden."
Toen de twee mannen elkaar ontmoetten, was dat het begin van een mooie samenwerking. "Pas vanaf het moment dat ik Maarten ontmoette, kon ik me volledig toeleggen op het maken van muziek", vertelt Dennis.

Nu, bijna twee jaar later, is het duo al ver gekomen. Zo hebben zo onder andere het podium gedeeld met Coki, Loefah en Mala. "Mala hebben we voor het eerst ontmoet op het legendarische feest 'Untitled' in Antwerpen. Wij sloten de editie af en vlak voordat Mala naar zijn hotel vertrok, kwam hij naar ons toe om te vertellen dat hij aardig onder de indruk was. Zo'n moment vergeet je uiteraard nooit meer."

Inspiratie komt over het algemeen niet zomaar uit de lucht vallen, die doe je op. Wat zijn de inspiratiebronnen van Maarten en Dennis? "Er zijn veel mensen die me inspireren en zeker niet altijd omdat ik hun muziek zo goed vind. Het gaat mij dan vaak om de mentaliteit die zij bezitten tegenover hun werk. Ik hou van mensen die muziek maken voor zichzelf en geen compromissen sluiten voor bekendheid en geld. Enkele voorbeelden hiervan zijn Aphex Twin, Tom Yorke en Steve Reich." Dennis kan niets anders dan zich hier volledig bij aansluiten. "Artiesten die een eigen sound ontwikkeld hebben en daar niet van afwijken, daar kan ik immens veel respect voor opbrengen. De sound is immers hetgeen waar zij voor staan. Een naam die in dit geval genoemd moet worden, is de artiest Flying Lotus."

Toekomstmuziek is altijd aanwezig, maar hoe zal dit klinken in de oren van Science? "Op 8 februari komt onze langverwachte release uit op Stainage Recordings, genaamd 'Motion Tween'. Deze zal worden uitgebracht samen met een remix van Von D. In de zomer van 2011 zullen we op een van de grootste evenementen van België spelen, zeg maar van Europa, namelijk Tomorrowland. Hier zullen we op een van de verschillende podia staan. Voor de rest zijn we niet echt begaan met de toekomst, nooit geweest ook. Wat komt dat komt en we zullen genieten van elke kans die ons aangeboden wordt."

(MySpace) -     http://www.myspace.com/sciencedubstep
(Facebook) -    http://www.facebook.com/pages/Science/154539817900231
(Soundcloud) -    http://www.soundcloud.com/sciencedubstep
(YouTube) -    http://www.youtube.com/scienceantwerp

Een mooie filosofie om de dansvloer mee opgestuurd te worden. Wil je de DJ's live aanschouwen? Kom dan op zaterdag 29 januari naar Drum 'n Bass in your Face 5 in De Spot Middelburg, aanvang 21.00u. Reserveer je kaarten snel via  reserveren@despotmiddelburg.nl, want voor je het weet is het uitverkocht!
Entree: €8,50 /studenten & CJP-houders: €7,-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland