Veelzijdig programma nieuw seizoen Veelzijdig programma nieuw seizoen

Agenda's podia worden weer gevuld

, Andre Joosse

Veelzijdig programma nieuw seizoen

Agenda's podia worden weer gevuld

Andre Joosse ,

De zomervakantie is weer voorbij, nog een paar festivals en de podia openen weer hun deuren. 3VOOR12/Zeeland bekijkt de agenda’s van de diverse podia.

Agenda's podia worden weer gevuld

Aanstaande zaterdag zullen Mosselrock en een week later Stulp Fiction het zomerfestival seizoen in Zeeland afsluiten. Het was een zomer met weinig bijzonderheden op muzikaal gebied, we hopen dat de podia meer te bieden hebben de komende maanden.

De officiële afrap van het seizoen is in podium De Spot, op 16 september wordt de Zeeuwse Belofte gehouden. Acht acts nemen het tegen elkaar op. De finalist mag zich De Zeeuwse Belofte noemen en gaat door naar de Sena PopNL Award in de Melkweg Amsterdam.

Maar al voor deze datum opent de Pit zijn deuren, om precies te zijn deze week met Streetdogs, de Amerikaanse punkrock sensatie met leden van Dropkick Murphys en The Bruisers. Verder bied Terneuzen vooral het hardere werk; metal, punk, ska en veel hardcore met als prettige uitzondering Woody & Paul op 24 september.

Podium t Beest pakt uit met country en rock van Cash O’Reilly en Big Jeezus Truck in oktober. In november staat Dead Elvis & His One Man Grave samen met Sunnpimp op de Goese planken. Grotere namen missen nog in de Beest agenda.

De Spot heeft wel bekendere namen zoals Death Letters, Kensington, Gingerpig en Stream Of Passion. Zeker noemenswaardig zijn ook de singer-songwriter concerten van My Bubba & Me en I Am Oak. Binnenkort komt de nieuwe website van De Spot online, we zijn benieuwd wat het podium ons nog meer te bieden heeft de komende maanden.

Een overvolle agenda vinden we op de website van de Piek. Vanwege hun 40 jarig bestaan is oktober tot feestmaand omgedoopt. Roosbeef, Peter Pan Speedrock, Marike Jager, Seatsniffers en Simon McBride zijn elke namen in de feestmaand. Afsluitend is er aan het einde van de maand een groot feest in de timmerfabriek op het oude Schelde terrein.

De Klomp kondigt de opvolger van 2nd influenZ; Spectra aan. En Brogum naast Mark Foggo een rockavond in de planning met de bands Young & Desperate en Deviation. Jazz podium Porgy&Bess kondigt onder andere Joris Roelofs en het Bert Joris Kwartet aan.

Ook zijn er weer een serie intieme concerten bij Avonduren. Megafaun en Peter Broderick spelen in september in de Kapel van Hoogelande.

Voor de grotere namen moeten we enkele kilometers over de Zeeuwse grens zijn in Gebouw-T. Beth Hart is zeker een van de bijzondere namen in hun lange lijst met concertdata. Racoon, A Brand, Tim Knol en Gare Du Nord zullen ook zeker voor een volle zaal zorgen. Erg benieuwd zijn we ook naar het gelegenheid trio Anneke van Giersbergen, Tom Pintens en Krause.

Ook mogen we de indoor festivals niet vergeten, op 10 september is er al Survivorsland met onder andere The Hype. Birds!Birds!birds!FEST belooft ons het beste op akoestisch gebied. 

Uiteraard hopen we uitgebreid verslag te doen van alle concerten in de regio. Een totaal overzicht is te vinden op onze agenda via agenda.3voor12zeeland.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland