Coco Bongo brengt de zomer in Cadzand Coco Bongo brengt de zomer in Cadzand

Oskoed Slotters zorgt voor een afwisselde avond in Dè Sporthal

, Gijs Kamphuis

Coco Bongo brengt de zomer in Cadzand

Oskoed Slotters zorgt voor een afwisselde avond in Dè Sporthal

Gijs Kamphuis ,

Dè Sporthal in Cadzand beleefde vrijdag een bijzondere avond muziek. Op het meest Zuid-westelijke podium van Zeeland stonden twee niet alle daagse bands. Het nonses punktrio Oskoed Slotters en de van-alles-en-nog-wat-band Coco Bongo and The Bonfire Range Of Love. Ondanks een technische tegenslag kwamen de voetjes van de vloer.

Oskoed Slotters zorgt voor een afwisselde avond in Dè Sporthal

Het uit Gouda afkomstige Oskoed Slotters heeft iets met Zeeuws-Vlaanderen, zo bekent zanger Niels. Al jaren komen de punkers er op vakantie en dit jaar is daar een tour aangekoppeld van drie weken met welgeteld één show. De rest van de tijd wordt de camping onveilig gemaakt. ondanks de jonge leeftijd komt de  rammel punk goed over. Ook de non-nonsens houding van de drie bandleden kan het publiek wel waarderen. Naast de zelf geknutselde merchendise vallen ‘Würst und Käse’ van de Heideroosjes en het zelf geschreven ‘Zeeuws ‘F###ing Vlaanderen’, het meest in de smaak.
 
Coco Bongo and The Bonfire Range of Love beleeft hun Zeeuwse debuut in Cadzand. De band uit het Noord-Hollandse Schagen heeft wat problemen met hun laptop en begint daarom met enige vertraging aan hun set. En zowel op als voor het podium drijft er een gedachtewolk omhoog, “Wat moeten we hier van verwachten?”
Zoveel associaties als de bandnaam oproept, zoveel invloeden heeft de muziek van deze band. Gipsy, Funk, Reggae, Rock, als er maar op gedanst kan worden. Als het maar lekker gek is, want dat zijn de vreemd uitgedoste muzikanten zelf ook. Er ontstaat een kat-uit-de-boomhouding die zanger Daan met zijn charisma weet op te heffen. ‘A gypsydaughter called Marie’ is het nummer wat het eerste ijs breekt. ‘Nightfall’, ‘Sweet Miss Daisy’ en ‘Dance The Night Away’, zwepen de boel nog wat op. En er is geen houden meer aan als het zestal de enige cover van de avond inzet. ‘Eternaty’ van Snap. De bar is leeg en de dansvloer vol. Van beide kanten niet verwacht maar toch gekomen. Zomer in Cadzand, dat werd tijd.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland