Vrouwen aan de macht op Moederdag Vrouwen aan de macht op Moederdag

Zierikzee loopt niet warm voor female fronted matinee

, Tekst en foto's: Gijs Kamphuis

Vrouwen aan de macht op Moederdag

Zierikzee loopt niet warm voor female fronted matinee

Tekst en foto's: Gijs Kamphuis ,

Een heus metalmatinee in Zierikzee afgelopen zondag. Brogum biedt plaats aan drie metalbands met een frontvrouw. Ex-After Forever zangeres Floor Jansen is de blikvanger met haar nieuwe band Revamp. Schouwen-Duiveland geeft echter de voorkeur aan Moederdag gezien de geringe publieke belangstelling.

Zierikzee loopt niet warm voor female fronted matinee

Als om kwart voor drie Annatar het podium beklimt zijn er slechts een tiental betalende bezoekers de deuren van Brogum gepasseerd. Het aantal fotografen voor het podium is dan ook groter dan het aantal fans. De band uit Delft zet een goede pot metal neer. Uiteraard geïnspireerd door bands als The Gathering en After Forever maar dat mag de pret niet drukken. Zangeres Liesbeth Cordia heeft duidelijk vaker op het podium gestaan. Ze dirigeert haar mannen muzikanten door de set en probeert contact met het publiek te maken. Iets wat niet erg lukt in een lege zaal.

 

Ook het Utrechte The Name heeft niet veel publiek. De lijn qua muziek is ongeveer de zelfde als hun voorgangers. Zij het dat dit kwartet iets meer foutjes maakt en wat rommeliger is. Zangeres Hadassa Koster weet echter van wanten en heeft een mooie sopraan stem. Ze heeft als cadeautje voor Moederdag haar ouders meegenomen en ook die genieten duidelijk van de prestaties van hun dochter.

 

Toch is het wel duidelijk dat het vanmiddag maar om een band gaat: Revamp. Zangeres Floor Jansen heeft een dijk van een band rond zich verzameld en heeft duidelijk plezier in het optreden. Bijzonder is wel dat ze dit project begon samen met Joost van den Broek (ex-After Forever), Koen Herfst (Epica) en Waldemar Sorychta (ex-Grip Inc., Enemy Of The Sun). Muzikanten die er vandaag allemaal niet bij zijn. Ook de zangeres waarmee ze een duet uitvecht op plaat, Björn ‘Speed’ Strid (Soilwork), Russell Allen (Symphony X) en George Oosthoek (ex-Orphanage) zijn er vanmiddag niet bij. Is dat erg? Nee want het optreden staat als een huis. De vracht ervaring die ze uit After Forever mee heeft genomen mist zijn uitwerking niet. Ook muzikaal verschilt het weinig van haar vorige band. De op keyboards georiënteerde metal vult Brogum volledig en het publiek kan het waarderen. De nummers van het debuutalbum, dat 29 mei uitkomt, klinken als een klok. Ook de Lady Gaga-cover klinkt gezongen door Jansen, wel leuk. En het After Forever-nummer dat de band speelt biedt nog wat herkenning. De geluidsinstallatie is minder blij. Die gaat naarmate het optreden vordert steeds heftiger protesteren. Een mooie Moederdag al met al.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland