veelbelovende Zeeuwse rock: The Chimney veelbelovende Zeeuwse rock: The Chimney

een interview met The Chimney

, Interview: Evelien van den Berg

veelbelovende Zeeuwse rock: The Chimney

een interview met The Chimney

Interview: Evelien van den Berg ,

Wekelijks een kort interviewtje met de deelnemende acts voor de Zeeuwse Belofte. Als aftrap de uit Bruinisse afkomstige winnaar van Hooi!koorts 2010: The Chimney. The Chimney won de talentenwedstrijd Hooi!Koorts en staat nu in de finale van de Zeeuwse Belofte. Hoog tijd om eens een klein beetje kennis te maken met deze jongens.

een interview met The Chimney

Laten we heel cliché beginnen: Hoe en waarom zijn jullie begonnen met The Chimney, en hoe lang zijn jullie al bezig?
‘’We zijn begonnen met deze band omdat we allemaal een passie voor muziek hadden (en nog steeds hebben!).  We hebben deze band in januari 2009 opgericht, en zijn dus alweer meer dan een jaartje bezig.’’
 
Op jullie site staat dat jullie bezig zijn met een demo. Heeft het winnen van Hooi!koorts invloed gehad op het maken van deze demo?
“De voorbereidingen voor de eerste demo zijn in volle gang en wordt verwacht in juni 2010. Het winnen van Hooi!koorts heeft wel gezorgd voor extra motivatie voor het opnemen van de demo.”
 
Jullie zijn in de Zeeuwse Belofte terechtgekomen doordat jullie Hooi!koorts hebben gewonnen. Denken jullie dat de tegenstanders bij de Belofte sterker zijn dan bij Hooi!koorts?
"De deelnemende bands aan de Zeeuwse Belofte zullen ongetwijfeld sterker zijn dan de bands die deelnamen aan het bandtalentproject Hooi!koorts. Wij zien de Zeeuwse Belofte wel als een stapje hoger."
 
Waar zien jullie jezelf over 3 jaar staan als band? En wat was het absolute hoogtepunt met The Chimney?
"Over 3 jaar hopen we in de grotere zalen en op de grotere festivals te mogen spelen. En wat dat hoogtepunt betreft, het winnen van Hooi!koorts was te gek! Maar het optreden in 'De Stulp' te Renesse, samen met Go Back To The Zoo (o.a. genomineerde bij de 3FM Awards, en pas te zien op Klomppop) was voor ons het absolute hoogtepunt."
  

Zeeuwse belofte datum: 12 juni 
locatie:'t Beest in Goes
entree: €5,-
aanvang: 20.00 uur

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland