Vaarwel voor platenzaak Spin met festival Vaarwel voor platenzaak Spin met festival

Spin Sorry We’re Closed festival

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

Vaarwel voor platenzaak Spin met festival

Spin Sorry We’re Closed festival

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Wellicht niet de beste reden voor een feestje, de sluiting van platenzaak Spin. Maar een mooiere afsluiting dan een eigen festival is toch niet denkbaar.

Spin Sorry We’re Closed festival

Ter afsluiting van het tijdperk Spin, organiseert eigenaar Bart nog een keer een avond in de Spot. Een gevarieerde programmering met drie internationale top acts. De avond begint direct met de hoofdact, het Spaanse Brazzaville.

Brazzaville werd in 1997 opgericht door David Arthur Brown. Destijds nog lid van de Amerikaanse band Beck. Samen met leden van Beck, Johnny Cash, Lou Reed & Tom Waits nam hij een aantal albums op, totdat hij in 2003 naar Europa verhuisde. Ook hier wist hij een club prominente muzikanten om zich heen te verzamelen, waaronder producer Nigel Godrich. 's Werelds drukst bezette producer, in vaste dienst van bijvoorbeeld Radiohead en Paul McCartney. Een wereldwijde doorbraak liet even op zich wachten, maar kwam toch uiteindelijk met het zesde album "East LA Breeze". Een gevarieerd album vol intelligente popliedjes. De ideale soundtrack voor een heerlijke zwoele zomeravond: Brazzaville ademt een relaxte sfeer van onbevangenheid uit, zonder dat ze hierbij naar cliches te hoeven grijpen. Luisterpop van de hoogste plank, mooier kan de avond niet beginnen.

Belgische bands doen het altijd goed in het Zeeuwse. Vreemd genoeg kent nog haast niemand de Gentse band Team William. Toch eindigde deze band bovenin de jaarafrekening van Studio Brussel, openden ze voor de Flaming Lips, tekenden ze een contract bij EMI en sprak de OOR over de "nu al waanzinnige hits in huize William". Hoekige en vrolijke indiemuziek, met een piepend orgeltje en catchy zanglijntjes. Live staan deze Belgen garant voor een energieke show vol humor en sexy dansjes. De ideale aanjager voor een gezellige avond!

Eind 2008 gaf Think About Life al een geweldige show in Middelburg en er zijn nog meer redenen om ze terug te vragen: Onlangs releasde de band hun tweede album "Family" en groeide ze van een trio naar een kwartet. Een geweldige sprong voorwaarts. De recenties waren dan ook lyrisch: De OOR noemde de band: "de allergrootste Canadese belofte". Dat de band tijd heeft voor Middelburg tussen shows in de Paradiso en Tivoli mag een buitenkansje heten. Funky electro-rock, met een urban afdronk. Dit is mede te danken aan de aanwezigheid van de charismatische zanger Martin Cesar. Een must voor liefhebbers van TV on the Radio, Bloc Party en LCD Soundsystem. Think About Life steekt de lont in het kruitvat en vuurt hem af.

Van gezellige indiefolk tot de laatste hippe dansbare muziekjes. Sir Winston Churchill is niet alleen de DJ van de avond, maar hij zal het publiek ook trakteren op een heuse live-act.

Datum: 16 mei 2010
Deuren open: 20.00
Aanvang: 20.30 (meteen het hoofdprogramma Brazzaville)
Tickets: 10,- (7,50 met coupon)
Voorverkoop: Spin

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland