The Black Box Revelation en Tweak Bird zetten Zierikzee op de kaart The Black Box Revelation en Tweak Bird zetten Zierikzee op de kaart

Met Audiofungus in het voorprogramma voor het bandcoachingproject van PopAanZee

, Tekst: Cathelijne de Groen Foto’s: Monica Salmang

The Black Box Revelation en Tweak Bird zetten Zierikzee op de kaart

Met Audiofungus in het voorprogramma voor het bandcoachingproject van PopAanZee

Tekst: Cathelijne de Groen Foto’s: Monica Salmang ,

Drie bands zorgden voor aardig wat publiek in het Zierikzeese Brogum. Audiofungus begon de avond als bandcoachingproject van PopAanZee, The Black Box Revelation deed de try-out voor hun optreden op Pinkpop en afsluitend stevige rock van de Amerikaanse band Tweak Bird.

Met Audiofungus in het voorprogramma voor het bandcoachingproject van PopAanZee

Een avond die begint met het PopAanZee project van Audiofungus, vervolgens de Pinkpop try-out van The Black Box Revelation en afsluitend de Amerikaanse band Tweak Bird. En dat allemaal in het kleine Zeeuwse plaatsje Zierikzee. Een rustieke omgeving met drie heftige bands.

Voor de optredens beginnen nog even rustig buiten rondhangen met de bands, het is allemaal mogelijk bij Brogum. Audiofungus als bandcoachingproject van PopAanZee mag de avond aftrappen. De band begint instrumentaal en de muziek zit goed in elkaar. Rock met invloeden uit alle hoeken en gaten. Helaas wanneer de zang wordt ingezet klinkt dit duidelijk niet echt goed. Zijn stem komt hier niet goed tot zijn recht en haalt het geheel eigenlijk een beetje onderuit. Wanneer er later een paar uithalen komen, blijkt dat hem dit al stukken beter afgaat. Ook het rappen klinkt aangenaam en past beter bij zijn stem. Het is ook jammer dat de band weinig interactie heeft met elkaar en het lijkt alsof ieder bandlid onafhankelijk van elkaar zijn ding doet. Hier is in de muziek gelukkig weinig van te merken, maar als podiumprestatie zou het leuk zijn om ook wat te kunnen zien van hun samenspel.

The Black Box Revelation doet in Brogum hun try-out voor het optreden op Pinkpop. The Black Box Revelation is inmiddels al een grote naam in muziekland en bestaat uit het jeugdige duo Jan Paternoster van 20 en Dries van Dijck die vanavond nog 18 is maar morgen zijn 19de verjaardag mag vieren op Pinkpop. In 2007 stonden de piepjonge vrienden al op de Belgische festivals Pukkelpop en Dour. Hun eerste album Set Your Head On Fire kwam zelfs onder de aandacht van de New York Times die er een aantal lovende woorden aan wijdde. Hierna volgde een tour door Amerika, vele Europese festivals en verzorgden ze ondermeer het voorprogramma voor Eagles Of Death Metal. Maar we zijn trots deze kleine grootheden in ons bescheiden Zeeuwse land te mogen ontvangen. Het optreden is enthousiast en alle energie wordt in de muziek gegooid. Opvallend is het aanzien van drummer Dries die als een ‘muppet on speed’ zit te drummen. Erg grappig om te zien en hij steekt wat af naast zijn vriend Jan die een wat donkerdere en zwaardere uitstraling heeft. Tijdens het optreden vindt ook hier weinig onderlinge interactie plaats, maar ook weinig interactie met het publiek. Het vrolijke aangezicht van Dries maakt het een en ander wel goed, maar af en toe wat meer contact met het publiek blijft toch een pre. Natuurlijk hebben ze wel een mooie en strakke show neergezet voor ons in Brogum, waar morgen het Pinkpop-publiek van mag gaan genieten. Dat komt helemaal goed.

Brogum heeft voor deze avond nog een derde band geregeld. Het Amerikaanse Tweak Bird geeft vanavond hun laatste show van de Europese tour in Zierikzee. Tweak Bird betreft ook een duo bestaande uit gitarist Caleb en drummer Ashton. Vooraf vraagt Caleb om wat rode verlichting en veel rook, want hij wil het publiek niet zien en het publiek wil hem niet zien. Dat laatste is waarschijnlijk niet helemaal waar, maar de band krijgt zijn zin. Stevige muziek komt uit deze twee jongens, maar wordt met lieflijke hoge stemmetjes ondersteund. Psychedelisch met een rauw randje stonerrock. Tweak Bird heeft duidelijk fans getrokken welke zich flink laten gaan vooraan bij het podium. Brogum mag zich deze avond als aardig druk beschouwen en er heerst een ontspannen sfeertje. Tweak Bird zorgt voor onderlinge interactie door drumsticks naar elkaar te gooien en zwaait af en toe naar een fotograaf. Tussendoor komt er ook af en toe een saxofonist uit de lucht vallen die een riedeltje meespeelt. Een leuke aanvulling die wordt verzorgd door Rene Everts van het Middelburgse Capital Sentimental. Het optreden blijft op een heerlijk tempo doorgaan waardoor het optreden blijft boeien. 

Brogum heeft vanavond alle juiste ingrediënten bij elkaar gedaan en ons een heerlijk gerecht voorgeschoteld. Audiofungus met nog wat verbeterpuntjes als voorgerecht, The Black Box Revelation met lekkere garagerock als hoofdgerecht, en een overheerlijk psychedelisch toetje van Tweak Bird.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland