Sugarhill Gang sluit 12 uur hiphop af Sugarhill Gang sluit 12 uur hiphop af

Schermutselingen snel vergeten bij legendarische hoofdact

, Tekst en foto's: Andre Joosse

Sugarhill Gang sluit 12 uur hiphop af

Schermutselingen snel vergeten bij legendarische hoofdact

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

12 uur lang hiphop, breakdance en graffiti. Festival 12 hours of hiphop werd afgesloten door de uitvinders van de hiphop The Sugarhill Gang.

Schermutselingen snel vergeten bij legendarische hoofdact

Voor de tweede keer werd afgelopen weekend het festival 12 hours of hiphop gehouden. Het parkeerterrein van sportpark t Schenge in Goes werd omgetoverd tot een serieus festivalterrein.
 
Op het terrein waren verschillende activiteiten, naast een graffiti wall konden er diverse workshops worden gevolgd. Zo werd er les gegeven in breakdance, electric boogie en andere streetdance stijlen.
 
Het hoofdpodium was voor beginnend raptalent. De hele middag traden er acts op voor een driekoppige jury. Helaas vielen de Zeeuwse acts buiten de prijzen, rappers ZiRe gingen met de eerste prijs weg. ZiRe wordt gevormd door de drie heren Zizi, Renato en Prokrea. De hoofdprijs is een samenwerking met het jurerend producers duo Killing Skills.
 
Het avondprogramma speelt zich allemaal op het grote podium af. Hiphop acts en dj’s wisselen elkaar af om tot de grote finale te komen: The Sugerhill Gang. Eerst nog levert THC een matige show af gevuld met puberale teksten en veel opschepperij. De rappers worden bijgestaan door een jongen die net van de lagere school af is, zonder gene rapt hij mee over drank, drugs en bijna pornografische teksten over de “bitches”.
 
Joe Kickass heeft zijn act beter voor elkaar, hoewel hij moeite heeft het publiek los te krijgen geeft hij een strakke show. Zijn combinatie van oldschool hiphop en moderne rap is een mooie opwarmer voor de hoofdact.
 
Voor de heren uit Amerika hun ding mogen doen staan dj Sandstorm en rapper Kwodjo nog op het affiche. Kwodjo geeft een nette set en weet van geen ophouden, letterlijk gezien. Terwijl Sandstorm zijn eerste plaat instart blijft de opgefokte rapper doorgaan, zelfs nadat de techniek zijn microfoon uitzet weet hij van geen stoppen. Nadat security met twee man hem het podium af wil begeleiden ontstaat er wat duw en trekwerk, waarna tien man uit het publiek het podium opklimmen en er wat schermutselingen ontstaan. Jammer dat een goed optreden zo moet eindigen. Na tien minuten kan uiteindelijk Sandstorm weer zijn set hervatten en al snel lijkt alles vergeten.
 
Tijdens de oldschool plaatjes van Sandstorm komt de dj van The Sugarhill Gang alvast een soundcheck uitvoeren. Wanneer alle microfoons zijn getest en afgesteld is het tijd voor de legendarische hoofdact. Met hun eerste hit in 1979 verwachte je oude mannen op het podium, maar Master Gee en Wonder Mike blijken nog vol energie te zitten. De originele bandmembers zijn aangevuld met Big Bank Hank vervanger Henndogg en dj Dynasty. In een vlot tempo nemen de heren de luisteraars mee in een set vol met klassiekers en zelfs nieuwe nummers. Tijdens het optreden werden er dansers op het podium gevraagd, een driejarig jongetje steelt hierbij de show door als een professioneel breakdancer op zijn hoofd rond te spinnen.
 
Uiteraard worden de 12 uren hiphop afgesloten met het nummer waar de hiphop ooit bij is ontstaan: rappers delight. Een betere afsluiter voor een hiphop festival is uiteraard niet denkbaar.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland