Nacht Van De Vrijheid Nacht Van De Vrijheid

Veelzijdige viering van de vrijheid

, Fotos: Rene Kauwenbergh

Nacht Van De Vrijheid

Veelzijdige viering van de vrijheid

Fotos: Rene Kauwenbergh ,

De Nacht Van De Vrijheid, het jaarlijks terugkerende festival met verdeeld over de zalen van ’t Beest een veelzijdig aanbod van muziek, cabaret en discussie.

Veelzijdige viering van de vrijheid

De Formatie mag deze avond het ijs breken. Deze Goese hiphoppers weten het bij aanvang nog spaarzaam aanwezige en over de zalen verdeelde publiek al snel naar de grote zaal te lokken met hun enthousiasme in de raps en beats.

De Haarlemse cabaretier / stand up comedian Christian Pielich vertelde in de filmzaal hoe hij het cabaretfestival van den Bosch had weten te winnen van een duo dat elkaar letterlijk van het toneel sloeg, hij kon ook exact uitleggen op welke manier we op de toneel school kunnen leren hoe de grapdichtheid over de voorstelling verdeeld moet worden.

Jay Minor gaf een intiem optreden op het café podium. De zanger had weinig moeite om de aandacht vast te houden. Met de bijna fluisterend gezongen liedjes laat hij het publiek bijna ademloos aan z’n lippen hangen.

Vota Fonzie, de opkomende 6-man 1-vrouw formatie, zette een tripple-S (strakke swingende set) neer waar het publiek zichtbaar van genoot. In de zaal waren dan ook nagenoeg geen stilstaande voeten te vinden.

Omdat de optredens van de Zeeuwse zangeres Marsha  en comedian Rachid Larouz gelijktijdig zouden plaats vinden, zou dit resulteren in een kleiner publiek voor beide. Daaom werd door Rachid en Marcha een deal gesloten. Marcha zou bij het optreden van Rachid de muzikale begeleiding verzorgen zodat hij z’n zangkunsten in de conferences kon verweven. Na dit spontane duo optreden mocht Marcha op het café podium haar eigen show doen. Een optreden met veel emotie in zowel tekst als muziek dit resulteerde een aantal keer in een vertraagde start van een nummer omdat eerst de emotie van het voorgaande nummer uit de gitaar gestemd moest worden.

Na een begin met bij de eerste nummers wat door techniek falen veroorzaakte onderbrekingen, komt Valerius steeds meer op stoom. Als ze aan de bekende nummers beginnen komt de schwung er echt in zowel op het podium als in de zaal.

Een korte set deze nacht voor de DJ, nadat het eerste nummer door DJ Sandstorm werd ingestart kreeg een groot deel van het publiek visioenen over aflopende wekkers en trok huiswaarts om het bed met een bezoek te vereren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland