Klomppop interview met Infinite Mind Klomppop interview met Infinite Mind

Na lange stilte een EP op komst

, Interview: Andre Joosse

Klomppop interview met Infinite Mind

Na lange stilte een EP op komst

Interview: Andre Joosse ,

Na vorig jaar zomer werd het stil rond Infinite Mind, erg stil. Totdat een dag voor het festival Klomppop ons het bericht bereikte dat Infinite Mind aan de line-up van het festival was toegevoegd. Reden genoeg om zanger Sven Schuurbiers een paar vragen te stellen over hun optreden en hun toekomst.

Na lange stilte een EP op komst

Infinite Mind was de winnaar van 2nd InfluenZ vorig jaar en de band had de eer om op het 3VOOR12/Zeeland lanceerfeest te spelen. Maar na vorig jaar zomer werd het stil rond de band, erg stil. Totdat een dag voor het festival Klomppop ons het bericht bereikte dat Infinite Mind aan de line-up van het festival was toegevoegd.
 
Na lange tijd weer op het podium, het was erg stil rond jullie. Hoe komen jullie op Klomppop terecht?
We werden gisteren gebeld door de organisatie van Klomppop. Volt Violin had wegens familieomstandigheden moeten afzeggen. Gelukkig dacht de organisatie aan ons en gelukkig waren we allemaal beschikbaar, zodoende staan we hier.
 
Hoe ging het vandaag?
Het kon beter. Het optreden was natuurlijk erg last minute en naar mijn idee verliep het wat rommelig, maar ik geloof niet dat het publiek daar veel van gemerkt heeft. We kregen vooral positieve reacties en het was ook behoorlijk druk voor het podium.
 
Het optreden was wel wat kort?
Ja klopt, de presentator was nog aan het lunchen toen wij klaar waren. We speelden een korte set in verband met de komende EP-release. En zeker met deze korte termijn planning gaan we voor zeker en geen dingen uitproberen. Als we iets doen, dan doen we het goed.
 
Een EP-release? Vertel!
Op 10 juni hebben we onze EP-release in Breda. In Hangar20, de voormalige Graanbeurs, presenteren we ons nieuwe kunstwerk. Voor de Zeeuwen is er ook een pre-release op 4 juni op de Grote Markt in Goes. Tijdens Poppodium Goes zullen wij de avond openen voor bands als Only Seven Left, Kensington en Diesel Disko.
De EP gaat Soud Of Distance heten en er staan vier nummers op. Dat lijkt misschien wat weinig, maar wij maken geen nummers van 3 minuutjes. We hebben zelfs een nummer van 8 minuten. Als extra track hebben we een nummer dat het geheel bindt tot een verhaallijn. Dat is ook de kracht van onze muziek; mensen mee op reis nemen met onze  muziek.
Het logo en het artwork voor Sound Of Distance is ontworpen door de Amerikaanse kunstenares Elena C. Vieriu. Het is dus geen standaard cd-doosje geworden, maar dat zien jullie wel op 4 of 10 juni.
 
Tijdens het optreden merkte ik daar inderdaad iets van, nummers liepen in elkaar over zodat het een geheel vormde.
Klopt, al hadden we nu nog wat stiltes. Straks wordt het een lange set met soundscapes en instrumentale stukken. Een lange film die van begin tot eind de aandacht van het publiek moet vasthouden. Maar dit hebben we uiteraard voor de release bewaard.
 
Wat hebben jullie liever, een optreden in een zaal, café of op een festival als Klomppop?
Festivals! Hier is een betere sfeer dan in de meeste cafés. Op festivals kun je ook veel nieuwe mensen je muziek laten horen, zeker op Klomppop waar zelfs jazz en metal op het podium staat. Een eigen show zoals de EP-release binnenkort is wel leuker als er echt mensen speciaal voor jouw band komen. Je kunt dan de lichtshow en aankleding aanpassen en op een festival moet je extra je best doen om de film kloppend te maken.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland