Een stevige Club 3voor12/Zeeland in de Piek Een stevige Club 3voor12/Zeeland in de Piek

The MassaCrista, Daybroke en Heist leggen het er dik bovenop

, Tekst: Justin Faase Foto’s: Andre Joosse

Een stevige Club 3voor12/Zeeland in de Piek

The MassaCrista, Daybroke en Heist leggen het er dik bovenop

Tekst: Justin Faase Foto’s: Andre Joosse ,

De Club 3voor12/Zeeland avond streek deze keer neer in Vlissingen, in concertpodium en cultcafé De Piek. Op de dag van de arbeid zien waren er drie stevige stonerbands te zien voor de prijs van één. Wat wil de rockliefhebber nog meer?

The MassaCrista, Daybroke en Heist leggen het er dik bovenop

Het is alweer tijd voor een lente-editie van de terugkerende Club 3voor12/Zeeland avonden, welke ditmaal plaatsvindt in De Piek in Vlissingen. Om de afwisseling ook qua muziek hoog te houden, zullen er vanavond geen dj’s maar drie vette gitaarrock bands optreden. Uiteraard zal vanwege het Zeeuwse karakter van deze avond een act uit de provincie niet ontbreken.

Het podium is gevuld met Orange versterkers en dat zegt voor de kenners al genoeg. Bezoekers die vanavond nog een beetje in een roes van Koninginnedag verkeren, zijn dat gevoel bij het eerste nummer van The MassaCrista meteen kwijt. De band uit Oostburg knalt er lekker in met een potje dampende stonerrock, waarbij veel inspiratie uit de jaren 70 wordt gehaald. Dit uit zich vooral in de psychedelische effecten die vanaf de draaiknoppen de zaal ingestuurd worden. Videobeelden op de achtergrond met onder andere een krioelende mierenhoop versterken het geestverruimende gevoel. Hoewel de band regelmatig van tempo wisselt, zijn het vooral de harde stukken met een flink gangentje die het publiek van een energieke show voorzien. De afwisseling in de slepende muziek van The MassaCrista is daarentegen wel weer een pluspuntje.

Het is na dit stevige optreden even wennen wanneer Daybroke het podium is opgeklommen. Oprichter Tom Sikkers, bekend van onder andere Wealthy Beggar en Brotherhood Foundation, heeft toch wat meer de grungebands uit de jaren 90 als voorbeeld in plaats van stoere stoner. Het optreden van de band mist daardoor kracht, wat helaas niet wordt gecompenseerd door een uitmuntende podiumpresentatie. Over de melodieuze zang zullen de smaken verschillen, maar Daybroke doet vanavond toch wat slapjes aan. De band heeft wel de potentie om een groot publiek te bereiken, want de nummers zitten allen in elkaar als aanstekelijk popliedjes. Dat hitgevoeligheid niet altijd garantie is voor een sterk optreden wordt vanavond jammerlijk bevestigd.
 
Heist neemt het stokje over om de avond in De Piek af te sluiten, en dat is zonder meer terecht. Doordat zanger Alex ook één van de drie gitaristen is van de Haarlemse band, is het geluid lekker vol en hard. Ook Heist doet niet moeilijk over het verbergen van hun grote voorbeelden: Queens Of The Stone Age en de Foo Fighters -riffs schieten uit de boxen. De nummers zijn strak en explosief, en worden enthousiast onthaald door het publiek. Het vorig jaar uitgebrachte album Razorblade Lemonade is wat dat betreft een treffende titel: zoet door de melodieën maar gemeen scherp door het felle gitaarspel. Het vijftal staat ook qua presentatie net wat steviger in de schoenen dan Daybroke.

Wellicht was de zaal nog wat beter gevuld wanneer deze stevige avond niet op de dag van de arbeid zou vallen. Veel mensen gebruiken die dag namelijk om uit te rusten van het feesten op Koninginnenacht dan wel –dag. Toch is er vanavond aardig wat publiek op de bands afgekomen dus kunnen we wederom spreken van een geslaagde 3voor12/Zeeland clubavond!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland