Designerbabies winnaar van Vestrockrally Designerbabies winnaar van Vestrockrally

Vestrock kan nog een naam toevoegen aan hun programma

, Tekst: Jamie Scherbeijn Foto’s: André Joosse

Designerbabies winnaar van Vestrockrally

Vestrock kan nog een naam toevoegen aan hun programma

Tekst: Jamie Scherbeijn Foto’s: André Joosse ,

Op 5 juni wordt de 1e editie van Vestrock gehouden met o.a. optredens van Moke, Customs, Absynthe Minded, Dr. Lektroluv én de winnaar van de Vestrockrally. Op Koninginnenacht streden 5 bands op deze rockrally om een podiumplaats. Het publiek mocht stemmen en koos als terechte winnaar Designerbabies. 3voor12/Zeeland was erbij en maakte het volgende verslag.

Vestrock kan nog een naam toevoegen aan hun programma

Er is nog niet veel volk op de been wanneer The Buxtons de aftrap verzorgen op het podium voor de fraaie Heilige Willibrordusbasiliek van Hulst. De band uit Temse is in de zomer van 2009 opgericht door drummer Sander Maes. De overige bandleden speelden hiervoor al samen in de band PiLuv.
The Buxtons brengen een mix van powerpop en rock. De bandleden zijn goed op elkaar ingespeeld en zetten een goede show neer, maar helaas is er weinig afwisseling tussen de nummers onderling.
 
The Buxtons zijn nog maar net klaar met spelen wanneer er een zware regenbui gepaard met bliksem over de vestingstad trekt. Het weer lijkt even roet in het eten te gooien, want de elektriciteit op het podium valt een paar keer uit. Maar na wat oponthoud kan Monocle Mint dan toch aan hun set beginnen. De aankondiging luidt “een kruising tussen Franz Ferdinand en Queens Of The Stone Age”, dat klinkt veelbelovend. De nummers zitten goed in elkaar en ze spelen vol zelfvertrouwen.
De band swingt inderdaad lekker, bijna net zo goed, als Franz Ferdinand maar de vergelijking met Queens Of The Stone Age is ver te zoeken. Ze brengen lekkere uptempo popnummers, maar het gemis van stevige gitaar riffs zorgt dat deze band geen rock uitstraalt.
 
Dan is de beurt aan de Antwerpse formatie GAZON. De band begint enthousiast aan een muzikale intro zonder zang, wat heel aardig klinkt. Ze hebben een eigentijdse, aparte sound waar niet echt een muziekgenre op te plakken is, maar het klinkt als een mix van grunge, rock en folk muziek. Jammer genoeg is de zang niet zo best. Halverwege komen de zogenaamde “Gazoo Darlings” om een nummertje mee te blazen, wat voor een leuke afwisseling zorgt.
 
Inmiddels is het lekker druk voor het podium wanneer de Designerbabies beginnen aan hun strijd. Dit internationale trio (zanger Jelle komt uit Nederland, drummer Michi uit Chili en bassist Pekka uit Finland) is in 2008 opgericht in London. Begin 2009 kwam de EP “Favourite Enemy” uit en ze zijn duidelijk klaar om door te breken. Van meet af aan staat hier een rockband te spelen. Het gebruik van elektronische beats voegt iets extra’s toe aan hun rocknummers met pakkende gitaar riffs. Jammer is wel het piepen van de geluidsinstallatie gedurende het optreden, maar we zullen het er maar op steken dat het geluid slecht staat afgesteld. Aan de spelers ligt het in ieder geval niet, deze band rockt!
 
Laatste band van de Vestrockrally is de Zeeuwse band Stone Dust. Vergeleken met de gemiddelde leeftijd van de overige bands zijn dit de “veteranen” van de avond, maar ze doen absoluut niet onder voor de andere bands. Hun alternatieve rock sound klinkt goed met strakke gitaar riffs, goede baslijnen en stevige drums. Zanger Job heeft er zin in en staat lekker te rocken op het podium. Jammer dat de rockuitstraling ontbreekt bij de andere bandleden, want als je de ogen dichtknijpt en puur naar de muziek luistert, klinkt het als een goede rockformatie.
 
Het Zeeuwse DJ duo OORGASME sluit de Vestrockrally af met een DJ set van house en electro tot in de late uurtjes.
 
Designerbabies komt als winnaar uit de bus en mag op 5 juni op Vestrock spelen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland