Daar wint PopSport 2010 Daar wint PopSport 2010

Publieksprijs voor Average90

, Tekst: Marije Albach Foto's: Andre Joosse

Daar wint PopSport 2010

Publieksprijs voor Average90

Tekst: Marije Albach Foto's: Andre Joosse ,

De Roosendaalse band Daar heeft de PopSport finale van 2010 gewonnen. Rockband average90 ging met de publieksprijs naar huis. Een verslag van de tien deelnemende bands aan de finale in Vlissingen.

Publieksprijs voor Average90

Tien bands uit diverse provincies strijden in de finale van PopSport om de eerste plaats. De zaal van het Arsenaal Theater in Vlissingen is vol met fans en familie. 3VOOR12/Zeeland was erbij voor een verslag van de deelnemende bands.

Zaniac
MGMT meets Krezip

Dit Zeeuwse vijftal maakt zonnige pop met een stevig randje. De unieke stem van zangeres Anouk zorgt voor een heel eigen geluid. 
Plus
De liedjes zijn catchy en de samenzang klinkt erg fijn! De podiumpresentatie is goed en de band stáát. Ook laat het kleine, bellen blazende broertje van de drummer, dat bij het laatste nummer op het podium wordt geroepen, menig hart smelten. 
Min
Zangeres Anouk heb ik beter horen zingen, maar gelukkig maken haar lach en jurk het allemaal goed.  


A Nameless Band Called Funk
Nirvana meets Red Hot Chili Peppers

De formatie uit Limburg speelt funkrock en hiphop. De raps van de zanger en de energie van de band zorgen voor een bruisend eindresultaat.
Plus
De frontman is een enorm goede rapper. Het klinkt super met de muziek en de interactie met het publiek is ook goed. De band gebruikt het hele podium en pakt het publiek helemaal in.
Min
De samenzang is niet overtuigend genoeg. Dit komt ook doordat de frontman niet zo goed zingt. Hij moet het dus maar bij rappen houden, want dat doet hij super!


Fur
Koekiemonster meets Depeche Mode

Zelf omschrijft de band zich als harige orgel pop. Een perfecte omschrijving!
Plus
Het orgel van zangeres Kristel is geweldig. Het maakt de muziek samen met het drumstel verassend dansbaar! Ook is de zangeres door haar enthousiasme enorm leuk om naar te kijken.
Min
De zang van de zangeres is niet zo goed, die van de bassist nog minder. De samenzang is dus ook niet echt fijn om naar te luisteren. Ook zijn de teksten niet echt literaire hoogstandjes. 


Dakota
Cure meets Ladyhawke

Deze Amsterdamse meidenband maakt dromerige indie muziek en wordt een veelbelovende band genoemd. 
Plus
Dat het echte meiden zijn merk je wel: er is gedacht aan de kleding en zelfs een roadie die het gehele optreden een vliegtuig (inclusief werkende lichtjes!) omhoog houdt. Ze maken mooie dromerige liedjes en de tweede stem is, vooral in het laatste nummer, erg mooi.
Min
De zang is nog niet af, maar zeker al een eind op weg. Verder zijn de dromerige liedjes wel mooi, maar vrij eenzijdig. 


Double Mess
Within Temptation meets Anouk

Stoere rock uit Brabant met een vrouwelijk randje en een uitzinnige fanbase. 
Plus
De muzikanten en zangeres zijn uitzonderlijk goed en de stevige rock klinkt perfect. Niet origineel, maar het werkt voor ze. Hun podiumpresentatie is ook erg professioneel.
Min
Hoewel er muzikaal niets aan op te merken, mist de band wel persoonlijkheid en een tikkeltje originaliteit. De muziek is erg goed, maar wel voorspelbaar. 

Gork A27
Dulfer meets Pearl Jam

De 5 Zeeuwse mannen maken grungerock met een vleugje jazz. 
Plus
De zanger heeft heerlijke, perfect beheerste stem. De podiumpresentatie is goed en de saxofoon geeft een leuke draai aan de grungerock. De jongens spelen goed en beheerst en het laatste nummer knalt en staat als een huis.
Min
Het grootste nadeel aan deze band is misschien wel de naam. Publiek dat “Gorrek, Gorrek, Gorrek!” roept, klinkt niet echt aantrekkelijk.


Average 90
Stereo meets Foo Fighters

Een mix van punk en poprock met een vrouwelijke finishing touch. 
Plus
Niet vaak eerder zag ik een meisje zo stralen op het podium; alsof ze in Ahoy staat te spelen. Super om naar te kijken en vooral bij haar ‘eigen’ nummer heerlijk om naar te luisteren. Ook de teksten zijn goed! 
Min
De stemmen van de zanger en zangeres passen niet zo goed bij elkaar; de samenzang is nog niet erg goed. Zeker iets om aan te werken!


The Soulthings
Coverband meets Adele

Een vrolijke soulband uit Flevoland met swingende liedjes.Ze spelen voornamelijk eigen werk maar ook covers
Plus
De band heeft een enorm goede zangeres en ziet er strak in pak en jurk, gelikt uit. De zangeres brengt de soul op een heerlijke manier in de muziek en de podiumpresentatie is goed!
Min
Hoewel de eigen nummers ook goed zijn, is de cover die ze spelen toch het beste nummer. Dat is erg jammer, want je hoort wel dat ze het in zich hebben.


Lazy Generation
Nirvana meets The Stooges

Een Noord-Hollandse pop/rockband met een hoog garagerock-gehalte.
Plus
Omdat ze maar twee nummers ingestudeerd hebben, en toch een kwartier moeten vullen, spelen ze een cover van Green Day. Deze komt voor een ‘snelle oplossing’ toch goed uit de verf. 
Min
De zang van de zangeres is monotoon en voegt niet echt iets aan de band toe. Ook is het garageband gehalte wel erg hoog voor een finale van Popsport. Hiervan krijg je een beetje het gevoel dat de band nog maar net bij elkaar is!


Daar
Joss Stone meets Stevie Wonder

Gevoelige poprock met een funky twist. 
Plus
De zangeres is geweldig, ze beheerst haar stem enorm goed en de nummers klinken daardoor fantastisch. Er zitten goede afwisselingen in de nummers welke staan als een huis.
Min
Af en toe mist de band een beetje pit. Toch wordt dit na een paar nummers beter en maakt de zangeres alles goed. 


Winnaars

De terechte winnaar van de avond was Daar. Zij gingen onder andere met meer studiotijd en kaartjes voor Pinkpop naar huis. De publieksprijs werd gewonnen door Average 90 en ook ging Tirsa (zangers Average 90) er vandoor met de prijs voor beste bandmanager.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland