Tien Jaar Big Chief Sugar Tien Jaar Big Chief Sugar

Jubileum feestje met cd opnames in de Piek

, Tekst en foto's: Jan vanden Berg

Tien Jaar Big Chief Sugar

Jubileum feestje met cd opnames in de Piek

Tekst en foto's: Jan vanden Berg ,

De band Big Chief Sugar bestaat tien jaar. Hun jubileum wordt gevierd in de Piek met een concert en een cd opname. 3VOOR12/Zeeland was erbij.

Jubileum feestje met cd opnames in de Piek

Tot drie jaar geleden was ik onbekend met de band en had op voorhand altijd zoiets van ‘Big Chief Sugar, wat is dat dan voor een stelletje? Een Kees ‘banaan’ Vander Heide en een Wesley Koole die ik wel eens duf kijkend tegen kwam in Vlissingen. Maar al snel bleek dat ik me daar toen stevig in had vergist, want spelen dat kunnen ze!
 
Ik had zelf een gig in Café de Concurrent en Big Chief Sugar speelde na ons, daar heb ik toen aardig van genoten, lekkere muziek en vol overgave gespeeld. Nu, tijdens hun optreden in de Vlissingse Piek zit dat er nog duidelijk in en ik hoop dat ze het zo nog een hele poos zullen  volhouden. De band speelt vele bluesrock-covers van hun favoriete artiesten en enkele eigen nummers.
 
Dit jaar is Big Chief Sugar tien jaar bij elkaar, een erg mooie prestatie want een band bij elkaar houden is niet het makkelijkste.
In De Piek wordt hun jubileum gevierd wat gepaard ging met een CD opname. Een instrumentaal begin met een nummer van The Shadows en daarna er stevig tegenaan natuurlijk. In De Piek was het redelijk gevuld en na een paar nummers werd al gedanst, dat is een goed teken.
 
Na mijn vraag of ze lekker gepeeld hebben was Wesley’s antwoord: ‘ik was los...’ Dat was te merken dacht ik, puik spel.
 
Big Chief Sugar - Van harte gefeliciteerd, en nog jaren er tegenaan!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland