Kwaliteitsfestival Vestrock in vesting van Hulst Kwaliteitsfestival Vestrock in vesting van Hulst

Nieuwe namen genoemd in interview met organisatie

, Tekst: Andre Joosse

Kwaliteitsfestival Vestrock in vesting van Hulst

Nieuwe namen genoemd in interview met organisatie

Tekst: Andre Joosse ,

Een nieuw festival in het Zeeuwse, met namen als Moke, Customs, Silence Is Sexy en Freaky Age. Reden genoeg de organisatie aan de tand te voelen!

Nieuwe namen genoemd in interview met organisatie

Een nieuw festival in het Zeeuwse: Vestrock! In het Zeeuws-Vlaamse Hulst wordt 5 juni voor het eerst het Vestrockfestival gehouden. Met het vrijgeven van de eerste namen lijkt het festival nu al een bijzonder evenement te worden.
 
De eerste namen liegen er niet om, drie Belgisch/Nederlandse topbands: Moke, Customs, Freaky Age en Silence Is Sexy. Twee Nederlandse en twee Belgische bands, toeval? We vroegen het aan mede-organisator Marcel Verhaar: “Vestrock vindt plaats in Hulst, de meest Vlaamse stad van Nederland. We hebben er daarom bewust voor gekozen het festival het kader te geven van een vriendschappelijke ontmoeting tussen Nederland en België. Dat komt tot uiting in de catering, de sponsoren, de kunstexpo Green Summer van de Belgische Verbeke Foundation en onze leveranciers, maar natuurlijk ook in de line up. We programmeren dus alleen Nederlandse en Belgische acts en we streven ernaar de verdeling daarbij 50/50 te houden. Voor Nederlandse bands kan het festival een springplank betekenen naar een Belgisch publiek en vice versa.”
 
Vandaag kon de organisatie, exclusief aan 3VOOR12/Zeeland weer enkele nieuwe namen noemen! Ook Drive Like Maria en Waxdolls zullen optreden op het Vestrock podium.
 
Naast de betere rockacts wordt er ook naar dance gekeken: “Vestrock krijgt één podium waarop zowel de rock en dance acts staan. Op dit moment bezig zijn we bezig met de line up en we mogen alvast prijsgeven dat we daarbij ook heel erg kijken naar dance acts en dj’s. Bovendien houden we als alles goed gaat op 29 april, Koninginnenacht, de Vestrock Rock Rally. De rally is voor bands, maar ook voor dj’s. Daarbij zoeken we naar dj’s die op het festival zelf acte de presence geven, maar vooral ook naar dj’s voor de afterparty in verschillende cafés in de Hulsterse binnenstad.”
 
Een nieuw festival organiseren blijft een uitdaging, terwijl Lowlands binnen een week uitverkoopt was vorig jaar bij het Terneuzense  Scheldepop een tegenvallend bezoekersaantal. Toch blijkt de organisatie ook voor Zeeuws-Vlaanderen geloven in een goedlopend festival: “Het opstarten van een nieuw initiatief brengt altijd risico met zich mee. Desondanks denken wij de risico’s goed ingeschat te hebben. We geloven er in, mede door de prachtige unieke lokatie en de ijzersterke line up, waarover later dus meer, waarmee we ons niet alleen op Zeeland richten maar vooral en nadrukkelijk ook op België. Daarmee wordt de aantrekkingskracht van het festival groter dan alleen de regio zelf. Daarnaast zien we de 2010 editie van Vestrock ook als een begin van een jaarlijkse traditie en we hopen we na een succesvolle eerste editie er nog veel meer te laten volgen.”
 
Voor meer informatie over Vestrock kan je op de site terecht, uiteraard doet ook 3VOOR12/Zeeland verslag van het festival en de rock rally op 29 april.
 
Vestrock, 5 juni 2010, Hulst
Vestrock Rally, 29 april 2010, Hulst
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland