Intiem optreden Pete Mitchel’s Drive in The Lane Intiem optreden Pete Mitchel’s Drive in The Lane

Inspirator Chuck Berry kenmerkt het oeuvre

, Tekst: Sandra Burgers Foto's: Jan vanden Berg

Intiem optreden Pete Mitchel’s Drive in The Lane

Inspirator Chuck Berry kenmerkt het oeuvre

Tekst: Sandra Burgers Foto's: Jan vanden Berg ,

Pete Mitchel live in The Lane in het Zeeuws-Vlaamse. 3VOOR12/Zeeland reisde naar Oostburg en deed verslag.

Inspirator Chuck Berry kenmerkt het oeuvre

The Lane is het podium van cafe Penny Lane in Oostburg, waar live bands optreden. De accommodatie verraadt zijn jonge leeftijd door de nog aanwezige houtgeur van nieuw spaanplaat en vloerdelen in het intieme zaaltje in West Zeeuws Vlaamse dorpje. Wat vroeger dan gepland, het is zo rond half tien, maakt de Engelse crew van Pete Mitchel’s zich gereed een start te maken.
Mitchel is singer-songwriter-noemt zich ook author, hoewel deze avond vrijwel geheel gevuld is met coversongs en weinig eigen nummers. Vooral zijn inspirator Chuck Berry, kenmerkt het oeuvre dat we deze avond te horen krijgen: een traditionele bluesmaatvoering met een pittig, stevige slag rock en roll en een British Blues karakter. Zo krijgen ook nummers van Eric Clapton (knockin on heavens door) en ZZ-top (can’t stop rocking) de typische sound van Mitchel’s drive.
 
Het optreden vindt plaats voor een klein publiek, dat zich het voordeel laat smaken van contact in bijna huiselijk gemoedelijke sfeer, met de drie bandleden; Pete (gitaar en zang), Terry Mabey (percussie) en John Pullbit (zang en basgitaar).
De nummers worden uitgevoerd met tussentijds steeds een kleine toelichting van Mitchel en een aankondiging op het volgende nummer. De avond eindigt met een toegift op verzoek…., zoals gezegd – we sluiten af met een optreden in intieme sfeer, bijna alsof de heren publiek toelaten bij een serieuze oefensessie…. Heel bijzonder en heel persoonlijk!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland