Interview Vanderbuyst over DVD opnames Interview Vanderbuyst over DVD opnames

"Echt old school hard rock"

, Tekst: Niels Poppe

Interview Vanderbuyst over DVD opnames

"Echt old school hard rock"

Tekst: Niels Poppe ,

Een DVD-opname is een niet alledaagse bezigheid, ook niet voor La Ventura en Vanderbuyst. 3VOOR12/Zeeland interviewde Vanderbuyst over deze speciale dag.

"Echt old school hard rock"

Een DVD-opname is een niet alledaagse bezigheid, ook niet voor La Ventura en Vanderbuyst. 3VOOR12/Zeeland interviewde Vanderbuyst over deze speciale dag.
 
Hoe gingen de opnames?
Onder leiding van Dylan Nutzmann gingen de opnames heel goed, hij heeft alles zeer goed gepland. ’s Middags hebben we een nummer 5 keer gespeeld, gefilmd met 4 camera’s, veel close-ups en het geluid was super goed. De beelden die vanavond zijn geschoten, worden gemixt met de beelden van vanmiddag.
Marnix Ruben heeft de regie over de video. Hij studeert nog, maar hij werkt als een professional. We hebben al eens vaker met hem gewerkt en het vertrouwen in hem is erg groot.
 
Hoe was het om professioneel gefilmd te worden tijdens het optreden?
’s Middags was best vreemd, er was geen publiek en de cameramannen stonden heel de tijd om je heen om goede close ups te nemen.
Bij het optreden ’s avonds merkten we er weinig van, we speelden gewoon de nummers zoals we ze normaal doen.
 
Hebben jullie al stukken terug gezien?
Nee, alleen foto’s
 
Hoe zag het eruit op de foto’s?
De opbouw van het podium was vooral gaaf. Echt old school hard rock. Naast het vaste podium was er ook een hoger podium achter de drums, dat maakte de band nog meer 1 geheel. Ook door het gebruik van de verschillende kleuren lichten gaf het een gevoel alsof je terug in de 80’s zat.
 
Hebben jullie nog speciale dingen gedaan voor de DVD? (outfits, manier van spelen)
We moesten natuurlijk rekening houden met wat we aan hadden ’s middags en ’s avonds. Dus weer onze vieze en bezweten kleren opnieuw aandoen. Er waren meerdere microfoons op het podium dus moesten we daarmee ook rekening houden om op hetzelfde moment bij de zelfde microfoon te staan.
 
Is de video voor in de verkoop, of is het alleen promotiemateriaal?
Het ligt aan de combinatie van de kwaliteit van de audio en de video. De video gaat zowieso gebruikt worden voor youtube. En als de audio van goede kwaliteit is kunnen we dat misschien als bonus materiaal gebruiken voor het aankomende album.
 
Hebben jullie alle nummers af voor het nieuwe album?
Zo goed als alles. We moeten nog werken aan de details. We moeten alles spelen, spelen, spelen totdat we echt tevreden zijn over het gehele nummer.
 
Hoe gaat het nieuwe album heten?
Dutch Hard Rock Assault.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland