Dance en gadgets bij Elektronische Machine Dance en gadgets bij Elektronische Machine

Nederlandse Kraftwerk in t Beest

, Tekst en foto's: Andre Joosse

Dance en gadgets bij Elektronische Machine

Nederlandse Kraftwerk in t Beest

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

Een mooie combinatie van gadgets en futuristisch uitziende elektronische apparatuur waren het middelpunt van t Beest podium waar Elektronische Machine een mooie dance-show geeft.

Nederlandse Kraftwerk in t Beest

De maandelijkse dance-feestjes in t Beest worden steeds vaker gehouden met een live-act op het programma. Ook vanavond staan naast de twee resident dj’s een band op het podium.
 
Terwijl Di Stefano zijn muziek draait is op het podium al goed te zien wat gaan komen. Naast lichtzuilen staat het podium vol met aluminiumkleurige apparatuur die versierd is met de nodige knopjes en lichtjes. Als de band opkomt, blijkt dat ook de leden futuristisch zijn aangekleed met lichtgevende monturen en fluorescerende kleding.
 
Voor de inspiratiebron van Elektronische Machine moet je niet ver zoeken, het beste kan je de band omschrijven als de Nederlandse Kraftwerk. Gelukkig is de band geen tribute van de Duitse electro-pop helden, maar hebben ze met eigen nummers en zelfgemaakte geluiden en gadgets een originele show.
 
Na het eerste nummer verlaten de leden hun zuilen waarachter de nodige elektronische instrumenten schuilgaan en nemen ze vooraan op het podium plaats. Met in de hand een hightech drumpad wordt het volgende nummer, “Das Material” ingezet. Speciale drumpads en stemvervormers blijken een veel gebruikte truc in het optreden. Alle moeite is gelukkig niet voor niets, er wordt gedanst, iets wat niet altijd vanzelfsprekend is bij een band. Gelukkig is er voor de houterige types ook nog vermaak, de band toont een strakke choreografie en de speciale aankleding van leden en podium maakt het leuk om naar de band te kijken. Soms neemt de act zelfs de aandacht weg van de muziek, jammer, want hun act heeft vele goede nummers.
 
Na de toegift neemt dj Wired het over met dancemuziek van de afgelopen 30 jaar.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland