Zeeuwse Belofte in ’t Beest Zeeuwse Belofte in ’t Beest

Volt Violin en Zaniac zijn de welverdiende Zeeuwse Beloften

, Tekst: Marije Albach Foto's: Andre Joosse

Zeeuwse Belofte in ’t Beest

Volt Violin en Zaniac zijn de welverdiende Zeeuwse Beloften

Tekst: Marije Albach Foto's: Andre Joosse ,

Wat gebeurt er als je alle winnende bands van de Zeeuwse Popprojecten en twee wildcards bij elkaar in één wedstrijd zet? Juistja, dan heb je een avond met heel goede muziek! een verslag van de Zeeuwse Belofte 2010.

Volt Violin en Zaniac zijn de welverdiende Zeeuwse Beloften

De Formatie, winnaar van één van de wildcards, is minder in vorm dan normaal. Misschien komt het omdat er niet veel hiphop publiek is, ze zijn de enige hiphop act van de avond. Een pluspunt is dan wel weer hun DJ, die zijn bewegingen perfect op de teksten laat aansluiten. 

Volt Violin speelt - zoals we inmiddels gewend zijn - enorm goed. De zanger beheerst zijn stem goed en de instrumenten zijn fijn op elkaar afgestemd. Toch lijken de nummers veel op elkaar en na een paar optredens gezien te hebben is er toch wel behoefte aan wat nieuwe nummers. Dat ze de juryprijs winnen is niet heel gek: De jongens hebben talent en weten waar ze mee bezig zijn. Een terechte winnaar dus!

The Chimney is één van de jongste bands vanavond en dat is ook wel te merken. Dat er potentie in zit spreekt voor zich maar ze komen nog erg onervaren over. Zij weten de aandacht niet helemaal vast te houden, maar dit maken ze met het laatste nummer helemaal goed. Ook the Chimney kan catchy liedjes maken!

Zaniac doet weer waar ze goed in zijn: catchy liedjes spelen. De zangeres is goed in vorm en ze weten het publiek in te pakken. Hun podium attributen zijn inmiddels naast de lamp en kleedjes uitgebreid met een kapstok. Geen rock attitude voor de band, maar huiselijke gezelligheid ten top. Volgend optreden verwachten we een open haard!

Dan Musk gaat wel voor de rock attitude. Ze weet alleen niet te overtuigen, omdat ze juist zo hard proberen. Ja, ze zijn goed en muzikaal is er weinig op aan te merken. Maar of je dan meteen als een rockster moet gaan gedragen?

Wanneer de jury overlegt wie de Zeeuwse Belofte wordt, sluit All Missing Pieces de avond af. De zanger vindt alles rock'n'roll en de jongens hebben zelfs twee achtergrondzangeressen. Met panter-print legging, dat wel. Ze spelen erg goed voor zulke jonge mensen en geven een top rockshow weg.  

Volt Violin is de jurywinnaar en wint een plek in de volgende editie van PopAanZee. Ook staan ze in de finale van de Sena Performers POPNL Award 2011. Zaniac wint met hun publieksprijs €500,-, te besteden aan merchandise, wellicht toch een open haard volgende keer?

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland