New Secret Circus Tour: Mokum in Middelburg New Secret Circus Tour: Mokum in Middelburg

Aanstormend talent uit de Hoofdstad brengt hippe deuntjes en mooie noten

, Tekst en foto's: Gijs Kamphuis

New Secret Circus Tour: Mokum in Middelburg

Aanstormend talent uit de Hoofdstad brengt hippe deuntjes en mooie noten

Tekst en foto's: Gijs Kamphuis ,

Van de ene hoofdstad naar de andere. De Spot in Middelburg bood vrijdagavond plaats aan drie veel belovende bands uit Amsterdam. Studenten van de Roosevelt Academy nodigden The Secret Love Parade, Circus Circus Casio en New YX uit voor een toertje Zeeland. De voetjes gingen van de vloer op een avond dampende popmuziek.

Aanstormend talent uit de Hoofdstad brengt hippe deuntjes en mooie noten

The Secret Love Parade beleefde haar Zeeuwse debuut twee maanden geleden in Cadzand maar weet ook vanavond te overtuigen. Het duo, bestaande uit Aino (zang, keyboards en drumcomputer) en Janna (zang, gitaar) maakt aanstekelijke meerstemmige popmuziek. De elektronische drums zijn eigenlijk te fout om waar te zijn maar geven het geluid van de twee dames wel net die touch die het nodig heeft. Met liedjes over puberliefde, mishandelde pony’s en vrouwendingen moeten de teksten niet al te serieus worden genomen. En of de twee nu heel strak spelen of niet, met hun ontwapenende glimlach komen ze met alles weg.

 

Circus Circus Casino is wel voor het eerst in onze provincie. Het viertal omschrijft hun muziek als powerpop en daar is niets van gelogen. Met prikkelende gitaardeuntjes en snelle ritmes is het moeilijk stilstaan. De groep is goed op elkaar ingespeeld en weet met hun The Strokes-achtige liedjes de steeds vollere De Spot snel voor zich te winnen. Ook deze formatie maakt gebruik van ‘foute’ jaren tachtig keyboards en orgels. Retro is weer helemaal hip blijkbaar.

 

Als laatste mag New YX het knusse podium beklimmen. Deze band tapt meer uit een punkvaatje. Mede door het karakteristieke stemgeluid van zangeres Lili Bos doet de band erg aan Nina Hagen denken. Al zijn alle teksten wel gewoon in het Engels. Ook gitariste Liú Mottes heeft een hoofdrol waardoor het girlpower gehalte hoog is. Ook bij deze formatie zijn de nummers uptempo en mag er gedanst worden. Drummer Jaap Bontekoe zorgt er wel voor dat niemand stil staat.  Aangevoerd door de leden van de acts die eerder op het podium stonden bereikt het feest langzaam een hoogtepunt. De avond wordt in de beste punktraditie afgesloten doordat New YX voor het laatste nummer gewoon iedereen op het podium uitnodigt om mee te zingen.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland