Weeralarm bij Club 3VOOR12/Zeeland Weeralarm bij Club 3VOOR12/Zeeland

Oververhitting bij danceparty in podium t Beest

, Tekst: Andre Joosse Foto's: Rene Kauwenbergh

Weeralarm bij Club 3VOOR12/Zeeland

Oververhitting bij danceparty in podium t Beest

Tekst: Andre Joosse Foto's: Rene Kauwenbergh ,

Een avondje dansen op electro, dubstep en zelfs hardcore, 3VOOR12/Zeeland geeft een feestje in t Beest. Op de tweede Club 3VOOR12/Zeeland staan Capacocha, Brutuzz, Major Hostage, Niek en De Tikkel.

Oververhitting bij danceparty in podium t Beest

Terwijl de meeste mensen binnen bij de kachel de beloofde sneeuwbuien afwachten komen de eerste mensen de witte Beestenmarkt opglijden. Doel deze avond is podium t Beest waar 3VOOR12/Zeeland een dansfeestje houdt. In de zaal van het podium zorgt dj Niek voor een warme ontvangst. De zaal is helemaal in stijl, een grote koekoeksklok geeft 3 voor 12 aan en op een scherm worden 3VOOR12 visuals geprojecteerd door vj Dajo.
 
De eerste live act vanavond is voor Major Hostage, de Goesenaar maakt muziek in de stijl van 808 State en Kraftwerk. In een half uur laat de Majoor zijn eigen producties horen. In het publiek hoor je na afloop toch wat gemor dat het allemaal wat kort was. Maar we gaan in de toekomst vast meer van hem horen.
 
Na Major Hostage draait dj Niek zijn tweede set. De Kapellenaar draait electro afgewisseld met pop en enkele mash-ups. Zijn stijl doet denken aan zijn oud-dorpsgenoot dj Sandstorm. De zaal wordt steeds drukker en is nu redelijk gevuld. Verdeeld door de zaal wordt stevig doorgedanst terwijl anderen nog even afwachten op wat gaat komen.
 
De rock-n-electro show van Capacocha, de tweede live act vanavond krijgt zonder enige moeite de hele zaal in beweging. Springend stuitert de one-man band over het Beest podium. Vette electro beats en een synthesizer aangevuld met een elektrische gitaar blijkt de ideale combi vanavond. Ondanks de voorspelde gevoelstemperatuur van -15 is er toch een plaatselijke oververhitting in Goes.
 
Als Brutuzz overneemt vallen de beats per minuut behoorlijk terug en velen gebruiken zijn eerste track dan ook voor logistieke doeleinden aan de bar. Gelukkig krijgt de dj al heel snel weer de zaal in beweging met een mengeling van r&b overlopend naar wat snellere dubstep nummers.
 
Afsluiter deze clubavond is De Tikkel. Al vanaf zijn eerste plaat gaat het er stevig aan toe. Voor de gelegenheid wordt de dj bijgestaan door mc Barre, die de nummers aanvult met zijn raps en screams. De Tikkel draait het stevigere drum&bass werk, de set wordt alleen maar harder en sneller terwijl de muziek steeds meer richting de hardcore gaat. Het laatste half uur is dan ook volledig gevuld met hardcore house. Op de dansvloer gaat het inmiddels helemaal los, zelfs de metalheads en verstokte hardrockers proberen de laatste gabber pasjes uit.
 
Om 2 uur gaan de lichten aan en is het feestje voorbij. De bezoekers kunnen weer glijdend richting huis of café.
 
De hele fotoserie is hier te zien. (fotografie door Febe Verelst, Paul van Bueren, Rene Kauwenbergh en Andre Joosse)
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland