Ill Productionz lanceert nieuwe cd Ill Productionz lanceert nieuwe cd

Hiphop feestje in De Spot

, Tekst en foto's: Andre Joosse

Ill Productionz lanceert nieuwe cd

Hiphop feestje in De Spot

Tekst en foto's: Andre Joosse ,

Moddervette beats, samples en scratches van dj Optimus met de lyrics van Ill Proceeja, de cd release van Ill Productionz zorgt voor een hiphop feestje in De Spot.

Hiphop feestje in De Spot

Vanavond presenteren Ill Proceeja en dj Optimus hun debuutalbum Basics in De spot. Ill Productionz, zoals ze de hiphop formatie noemen werd opgericht in 1995 door Ill Pro en Jordy Sohier. Drie jaar later komt dj Optimus in beeld en er is meteen een muzikale klik. Pas in 2002 is de formatie klaar voor het grote publiek met het uitbrengen van hun ep The Beatdownsyndrome en een eerste plaats bij de Zeeuwse belofte. Na een debuutsingle in 2007 is het nu tijd voor een volwaardige cd.
 
De avond wordt geopend door de Vlaamse hiphoppers Beat Drunx. Doel is om de bezoekers op te warmen voor de hoofdact, dit is ook nodig, voorzichtig gaan de eerste hoofden op en neer op de beat, maar pas tegen het einde van de set komt de menigte los.
 
Mace en Vindictiv, twee hiphop dj’s voorzien de zaal tussen de acts door van de nodige beats. In de zaal wordt een spontane breakdance opgevoerd, men lijkt klaar voor de hoofdact.
 
Rubski van de Beat Drunx komt op het podium om de hoofdact van deze avond aan te kondigen. Het publiek wordt naar voren gesommeerd en de heren van Ill Productionz kunnen los.
 
Zanger Ill Pro heeft het zichtbaar naar zijn zin. De jaren van voorbereiding komen eindelijk naar een climax deze avond, de cd ligt vers van de pers bij de merchandise stand en vanavond kunnen zij bewijzen dat het live allemaal klopt. En kloppen doet het, de beats, de lyrics, de hele performance. Optimus is een echte master achter de draaitafels, naast de moddervette beats haalt de dj de act naar een hoger level met scratches en live samples. Ill Pro heeft meer dan gelijk als hij de draaitafels tot volwaardig instrument benoemd, het bewijs is door Optimus geleverd.
 
Het hoofd-knikkende publiek gaat over tot een echte moshpit bij de hardere nummers. De thuis wedstrijd van de hiphoppers kan terecht een succes genoemd worden. Na Jiggy Dje wederom een geslaagde hiphop avond in podium De Spot.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland