Grote opkomst Ladies Night Grote opkomst Ladies Night

Benefiet voor Pink Ribbon haalt ruim 2700 euro op

, Foto’s & tekst: Janneke Aronson

Grote opkomst Ladies Night

Benefiet voor Pink Ribbon haalt ruim 2700 euro op

Foto’s & tekst: Janneke Aronson ,

Afgelopen weekend vond in podium ‘t Beest een benefietavond plaats ter behoeven van de Stichting Pink Ribbon, geheel georganiseerd door twee scholieren, in het kader van een profielwerkstuk. Naast dat er een ruim aanbod was aan beautybehandelingen en verzorgingsproducten, werd de avond extra onder de aandacht gebracht door middel van een modeshow en een optreden van zangeres Inge M.

Benefiet voor Pink Ribbon haalt ruim 2700 euro op

Een welkomstdrankje staat al klaar voor het publiek dat vanavond in zulke grote getallen zich naar het Goese Podium ’t Beest begeeft. Veelal dochters met moeders, maar ook oma’s verdringen zich voor de stands waar je tegen een kleine vergoeding je nagels kan laten verzorgen door een nagelstyliste, kleuradvies van een deskundige krijgt, of even relaxt kan ontspannen in de massagestoel voor voetflextherapie. Ook is er genoeg te shoppen voor beautyproducten, onder andere dankzij The Body Shop, en zelfs boxershorts van het merk Bjorn Borg zijn vertegenwoordigt.
 
De avond is het initiatief van twee scholieren van het Ostrea Lyceum, Anneloes van der Meer (17) en Katrien Volleman (17) en is onderdeel van hun profielwerkstuk. Ten behoeve van Stichting Pink Ribbon wordt er geld ingezameld en ook wordt zo in één moeite door de bewustwording van borstkanker onder vrouwen van verschillende generaties gestimuleerd. Om dit te bewerkstelligen houdt een medewerker van Pink Ribbon een kleine lezing en verteld een mammacareverpleegkundige over haar werk. De Stichting Pink Ribbon is een fonswervende organisatie die zich bezig houdt met het stimuleren van onderzoek naar borstkanker en het verbeteren van de leefomgeving van patiënten.
 
Ondanks het serieuze onderwerp is er na de twee toespraken tijd voor een modeshow, waar acht modellen belangeloos aan meewerken. Verschillende thema’s zoals sport en vrije tijd passeren de revue en alles is afkomstig van regionale kledingwinkels.
 
Zangeres Inge M. uit Kapelle komt de avond in stijl afsluiten. Hoewel zij nog weinig bekendheid geniet in eigen regio, is Inge M. virtueel al uitgegroeid tot een artiest met een grote belofte. Via de website SellaBand waar artiesten zich kunnen profileren en op die manier zoveel mogelijk zogenaamde ‘believers’ verzamelen. Elke ‘believer’ koopt voor tien dollar als het ware een aandeel van de artiest en kunnen het zo wellicht mogelijk maken dat hun favoriet een album kan opnemen. Ondanks dat dat haar ondertussen bepaald geen windeieren heeft gelegd en ze hard op weg is naar die cd, heeft ze nog niet vaak op het podium gestaan.
Haar muziek is het beste te omvatten als ‘easy listening,’ zoals ze het zelf omschrijft. De liedjes zijn over het algemeen zelf geschreven en liggen inderdaad makkelijk in het oor, beetje in het straatje van Norah Jones, Katie Melua en Nina Kinert. Zeker in het begin blijft ze redelijk standvastig op haar plek op het podium staan, maar naarmate er wat nummers voorbij zijn maakt haar expressieve gezichtsuitdrukking het goed. Het publiek geniet in ieder geval zichtbaar en kan de ‘easy flow’ zeker waarderen.
 
Met een goedvallend optreden, modeshow en beautyworkshops en -producten is de avond voor het grotendeels vrouwelijk publiek een geslaagde en de initiatiefnemende scholieren terecht in de wolken met een opbrengst van 2700 euro voor Pink Ribbon. 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland