After/Pre party Southpark Festival After/Pre party Southpark Festival

Met Mdungu: mash-up van West-Afrikaanse popmuziek

, Redactie 3VOOR12/Zeeland

After/Pre party Southpark Festival

Met Mdungu: mash-up van West-Afrikaanse popmuziek

Redactie 3VOOR12/Zeeland ,

Op vrijdag 12 februari vindt de after/pre party van het Southpark Festival in De Spot in Middelburg plaats. Op het podium staat Mdungu, een mash-up van West-Afrikaanse popmuziek.

Met Mdungu: mash-up van West-Afrikaanse popmuziek

Op vrijdag 12 februari vindt de after/pre party van het Southpark Festival in kunst- en cultuurcentrum De Spot in Middelburg plaats.
 
De avond wordt gevuld met de Amsterdamse band Mdungu en DJ Hoekmania. Mdungu maakt een hoogst aanstekelijke mash-up van West Afrikaanse popmuziek zoals de Senegalese mbalax, de Nigeriaanse afrobeat en de erfenis van de Malinese griots, vermengd met westerse stijlen als jazz, funk en rock, met een spetterend resultaat. Niet slecht voor een stel bleekscheten uit Nederland, Spanje, Luxemburg, aangevuld met een Gambiaanse percussionist. Hypnotiserende ritmes, gierende gitaarsolo’s, drie saxofonisten en het publiek gaat los!
 
3VOOR12/Rotterdam schreef over de band: "De band die verantwoordelijk is voor hét Afrikaanse album van 2009, maar gewoon afkomstig is uit Amsterdam. Mdungu zet met hun retestrakke blazerssectie een vette show weg."
 
Op dit moment zijn de voorbereidingen voor het Southpark Festival 2010 in volle gang. Het festival vindt dit jaar op zaterdag 17 juli plaats, uiteraard weer op het Meiveld in Middelburg. In februari verschijnt er een geheel vernieuwde website.
 
 
Vrijdag 12 februari
Podium De Spot, Middelburg
Zaal open: 20.30 uur
Entree: vrijwillige bijdrage in pot voor 2010
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland